Recomandările lui Raed Arafat pentru sezonul turistic 2020. Ce spune despre vacanțele în străinătate

Recomandările lui Raed Arafat pentru sezonul turistic 2020. Ce spune despre vacanțele în străinătate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit luni seară la TVR despre măsurile care ar urma să fie anunțate din 15 iunie, la nivel guvernamental. Secretarul de stat a făcut precizări inclusiv cu privire la vacanțele pentru vara anului 2020.

Sezonul estival a fost deschis oficial în România. Totodată, statele din afară așteaptă cu interes turiștii străini, în încercarea de a recupera din pierderile înregistrate în ultimele luni. Grecia de exemplu, chiar a realizat o listăde 19 ţăricare vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie. Printre acestea se numără șițara noastră.

Turismul intern, recomandarea lui Raed Arafat

În ciuda prognozelor statelor de pe continentul european, Raed Arafat recomandă românilor să se orienteze pentru acest an către turismul intern. Argumentele șefului DSU se referă la susținerea afacerilor locale și la riscul mult mai scăzut cu privire la eventualele complicații procedurale, în contextul epidemiologic.

„Mesajul meu către toți este să se concentreze pe turism intern, pentru că este nevoie să sprijinim turismul intern, care a suferit. Turismul intern ar fi ținta numărul 1 pentru oricine care nu vrea să se complice, nu vrea să iasă și să vadă că au apărut probleme. Este posibil oricând, apare un focar, pe când, în țară, e mult mai ușor. Ești în țară, dacă apare ceva e mult mai ușor să-ți rezolvi problema.

În faza asta, poate că turismul cel mai recomandat este turismul intern și, din fericire, avem și munte, avem și mare, avem foarte multe posibilități de turism”, a declarat Raed Arafat la TVR, luni seară.

Raed Arafat susține prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Raed Arafat a precizat că măsurile care vor intra în vigoare de la jumătatea lunii iunie vor ține cont de evoluția epidemiologică, până la finalul acestei săptămâni.

„Dacă situația nu este stabilă, unele măsuri trebuie să se prelungească. Nu putem renunța la măști, nu putem renunța la anumite măsuri încă, de restricție, care vor trebui să fie în continuare aplicate. Locurile unde vin foarte mulți în zone închise, asta nu trebuie să fie permis”, a mai declarat Raed Arafat.

În opinia lui Raed Arafat, starea de alertă ar trebui să se prelungească pentru încă 30 de zile.

„Poate că este o soluție normală în situația în care nu am încheiat încă problema acestei epidemii și a acestui virus (…) Eu nu cred că încă am terminat”, a declarat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Ce grupă de sânge prezintă un risc mai redus de infectare cu COVID-19

Conform primelor date reliefate de studiul efectuat de compania specializată în teste genetice, 23andMe, pe 750.000 de participanţi, persoanele cu grupa sanguină 0 prezintă o probabilitate mai redusă cu 9%-18% de a se infecta cu COVID-19.

Totodată, persoanele care au fost expuse virusului au prezentat şanse mai mici cu 13%-26% de a se infecta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`