Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Calendarul complet și condițiile de desfășurare

Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Calendarul complet și condițiile de desfășurare

Elevii care susțin Evaluarea Națională 2020, dar care vor avea o temperatură mai mare față de cea recomandată, care vor fi în izolare sau carantină din cauza infecției cu SARS-CoV-2 sau care din alte motive medicale nu vor putea junge să dea probele, au șansa să se înscrie la examen în cadrul unei sesiuni speciale, iar calendarul acesteia a fost publicat.

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, Monica Anisie, elevii din clasa a VIII-a vor putea susține Evaluarea Națională în cadrul unei sesiuni speciale. Ministerul Educației a publicat și calendarul actualizat în funcție de care elevii se vor putea înscrie la examenul final și zilele în care vor avea loc probele la matematică, limba și literatura română și limba și literatura maternă.

În contextul pandemiei de COVID-19, anul acesta elevii din anii terminali precum clasele a VIII-a și a XII-a vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională cu respectarea măsurilor de siguranță și mai ales a măsurilor de distanțare socială. Astfel că în ziua probelor, înainte de a intra în unitățile de învățământ, eleviilor le va fi măsurată temperatura, vor fi nevoiți să poarte masca de protecție și se vor dezinfecta. Elevii a căror temperatură va depăși valoarea recomandată vor susține probele în cadrul unei sesiuni speciale, organizate ulterior.

Calendarul sesiunii speciale de Evaluarea Națională2020

Ministerul Educației a publicat calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020. Astfel că elevii se vor putea înscrie la examen începând cu data de 22 iunie, iar la începutul lunii iulie vor putea susține probele. Iată calendarul pentru sesiunea specială din acest an:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Cine poate participa la acest examen

În contextul pandemiei, elevii și cadrele didactice sunt obligați să respecte măsurile de siguranță și distanțare socială, în vedere protejării de COVID-19. Elevilor le va fi măsurată temperatura înainte de a intra în unitățile de învățământ, iar cei care au o valoarea peste limita maximă recomandată, nu vor putea intra să susțină proba.

Aceștia vor putea participa la sesiunea specială, organizată după calendarul menționat mai sus. Lor li se alătură și elevii care se află în carantină sau în izolare, dar și cei care nu pot ajunge să susțină examenel după calendarul normal al Evaluării Naționale 2020. „În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse. La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, este menționat pe Edu.ro.

Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2020 și nu vor putea ajunge să dea toate probele, vor putea participa la sesiunea specială organizată pentru BAC 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`