Djokovici și Nadal, nemultumiți din cauza regulilor stricte pentru US Open, propuse de WTA: ”Nu îmi pot imagina arene goale”

Djokovici și Nadal, nemultumiți din cauza regulilor stricte pentru US Open, propuse de WTA: ”Nu îmi pot imagina arene goale”

Toate marile competiții sportive au avut de suferit din pricina pandemiei de coronavirus, fiind amânate pe perioada restricțiilor sau chiar pentru anul viitor.

Acum, în contextul relaxării restricțiilor în majoritatea țărilor, câteva competiții s-ar putea relua, însă sub incidența unor reguli stricte.

Astfel, deși planurile pentru US Open 2020 continuă, sportivii contestă reluarea acestei ediții „de criză”, fără spectator și cu un număr redus pe personal.

Novak Djokovic și Rafael Nadal, nemulţumiţi de regulile stricte impuse de organizatori

Liderii clasamentelor mondiale din tenis s-au arătat nemulţumiţi de setul de reguli stricte, impuse de organizatorii americani.

Cea mai mare nemulțumire a campionului Novak Djokovic (și preşedinte al Consiliului Jucătorilor din ATP) este limitarea numărului de oameni din staff-ul fiecărui sportiv, posibil chiar la un singur om, după cum propune WTA,

„Am vorbit la telefon cu mai mulţi lideri din tenis. Au fost discuţii despre continuarea sezonului, în mare parte despre US Open. Nu ştiu dacă se va organiza.

Regulile pe care ne-au pus să le respectăm pentru a fi acolo şi pentru a juca sunt extreme! Nu vom avea acces în Manhattan şi va trebui să dormim în hotelurile de la aeroport! Vom fi testaţi de două sau trei ori pe săptămână.

În plus, ar trebui să aducem doar o persoană în club, ceea ce e imposibil. Ai nevoie de antrenor, preparator fizic şi fizioterapeut”, a declarat Djokovici pentru BBC.

Nici Roger Federer sau Rafael Nadal nu agreează ideea unor turnee de Mare Şlem fără spectator:

„Nu îmi pot imagina arene goale. Sigur că putem juca şi fără spectatori, dar sper că totuşi circuitul se va relua aşa cum a fost, chiar dacă trebuie să mai aşteptăm puţin. Sau pe terenuri mai mari umplute doar pe jumătate“, declara Federer la finalul lunii trecute.

„Înţeleg că se pune problema să jucăm fără fani în arene la revenire, ceea ce va fi greu şi ciudat. Eu sper să nu se întâmple aşa, dar cel mai probabil e nevoie de astfel de măsuri de siguranţă“, a completat și Nadal.

Novak Djokovic se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

Sârbul Novak Djokovic se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, văzută ca o posibilă măsură pentru revenirea în teren a sportivilor.

„personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a declarant tenismenul, spunând că nu este convins dacă va mai reveni pe teren, în cazul în care vaccinarea jucătorilor va deveni obligatorie, transmite Reuters.

„Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat”, a spus tenismenul.

Rivalul său din teren, Rafael Nadal, a declarat că Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să joace în continuare la nivel înalt.

Acesta a precizat că nimeni nu poate fi forțat să facă ceva, fiecare are dreptul la liberă exprimare, însă ”dacă faci parte dintr-o competiție trebuie să te supui regulilor impuse de cei responsabili”, notează lequipe.fr

„Djokovic va tebui să se vaccineze dacă vrea să continue să joace tenis la un nivel înalt. Cu toții trebuie să facem asta, nu doar eu sau el. Dacă ATP ne impune să ne vaccinăm, atunci așa vom face. Regulile trebuie respectate”, a punctat sportivul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`