CORONAVIRUS | Madagascar: Ministrul educației, concediat după achiziționarea de acadele în valoare de 2 milioane de dolari

CORONAVIRUS | Madagascar: Ministrul educației, concediat după achiziționarea de acadele în valoare de 2 milioane de dolari
Foto: Pixabay

Ministrul educației din Madagascar, Rijasoa Andriamanana, a fost concediat după ce a decis să dea comanda de acadele pentru școlari, în valoare de 2 milioane de dolari, pentru a îi ”îndulci” după un remediu netestat contra coronavirusului.

Ministrul educației din Madagascar voia să acorde elevilor câte trei acadele

Rijasoa Andriamanana a spus elevilor că li se vor acorda trei acadele pentru a masca gustul „amar” al unui remediu pe bază de plante netestat pentru coronavirus.

Planul a fost anulat după obiecții de la președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, care promovează Covid-Organics tonic pe bază de plante ca leac pentru coronavirus, scrie BBC.

Mai multe țări africane continuă să importe Covid-Organics, considerând că va ajuta la combaterea virusului, dar Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că nu există un leac dovedit.

Academia Națională de Medicină din Madagascar a exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la eficacitatea băuturii pe bază de artemisia, spunând că ar putea avea un prejudiciu pentru sănătatea oamenilor.

Președintele Rajoelina a respins criticile cu privire la tonic, spunând că este o dovadă a atitudinii condescendente a Occidentului față de Africa.

„Dacă ar fi fost o țară europeană care ar fi descoperit acest remediu, ar exista atât de multe îndoieli? Nu cred acest lucru”, a spus el.

Aproape 1.000 de cazuri de coronavirus au fost raportate în țară, împreună cu șapte decese cauzate de SARS-CoV-2.

Măsurile de blocare au fost instituite în toată țara, dar președintele Rajoelina s-a confruntat cu critici pentru răspunsul său la focar.

Ciocnirile au izbucnit la începutul acestei săptămâni în estul orașului Toamasina, unde soldații au fost dislocați pentru a asigura respectarea măsurilor de sănătate. Tulburările au fost provocate după ce un vânzător stradal a fost bătut de forțele de securitate. Ofițerii au negat săvârșirea vreunei violențe.

Amestecul pe bază de plante din Madagascar atrage cererea din toată Africa

Madagascarul a scos la vânzare „vindecarea” autoproclamată pe bază de plante pentru pandemia de coronavirus.

Astfel că, mai multe țări din Africa au dat deja ordine de achiziție, în ciuda avertismentelor Organizației Mondiale a Sănătății că eficacitatea sa nu este dovedită .

Tonicul, bazat pe planta Artemisia annua, care are proprietăți anti-malariene, nu a fost supus niciunei testări științifice recunoscute la nivel internațional. În timp ce președintele Madagascarului și-a extras virtuțile, OMS a avertizat că trebuie testată pentru eficacitate și efecte secundare.

Cu toate acestea, Tanzania, Guineea Ecuatorială, Republica Centrafricană, Republica Congo și Republica Democrată Congo, Liberia și Guinea Bissau au primit deja mii de doze de COVID-19 Organics gratuit.

Guinea Bissau a primit peste 16.000 de doze pe care le distribuie celorlalte 14 națiuni din Africa de Vest. Ministrul informațiilor adjunct al Liberiei, Eugene Farghon, a declarat săptămâna aceasta că nu există un plan de testare a remediului înainte de distribuire.

„Acesta va fi folosit de liberieni”, a spus el.

OMS avertizează că numărul deceselor în Africa ar putea ajunge la 190.000

OMS avertizează că întregul continent african s-ar putea lupta cu epidemia de COVID-19 multă vreme de acum încolo, ceea ce ar putea duce la dispariția a aproape 190.000 de oameni în următoarele 12 luni.

Potrivit unui studiu realizat de OMS, ce a vizat 47 de ţări din regiunea africană, cu o populaţie de 1 miliard, un număr cuprins între 29 de milioane şi 44 de milioane de africani ar putea fi infectaţi în primul an al pandemiei, dacă măsurile de prevenire a răspândirii nu sunt impuse corect şi respectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card