CORONAVIRUS | Crește numărul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 din România: Bilanțul victimelor a ajuns la 1322

CORONAVIRUS | Crește numărul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 din România: Bilanțul victimelor a ajuns la 1322
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, șase decese ale unor pacienți testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul victimelor, în țara noastră, a ajuns la 1.322.

UPDATE, 6 iunie, ora 21.35 –Grupul de Comunicare Strategică anunțăîncă patru decese ale unor pacieni testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Este vorba despre doi bărbași și două femei, cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani. Astfel, bilanțul victimelor, la nivel național, a ajuns la 1.322.

Patru noi decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus. Bilanțul victimelor, în România, a ajuns la 1322

A 1319-a victimă este un bărbat în vârstă de 64 de ani, din judeșul Cluj, testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 3 iunie și decedat pe 6 iunie. Pacientul avea multiple comorbidități: adenocarcinom pulmonar cu metastaze pleurale și osoase, diabet zaharat tip II, ICC, hipertensiune arterială (HTA) și anemie.

A 1320-a victimă este un bărbat în vârstă de 85 de ani, din județul Botoșani, confirmat ca fiind infectat cu SARS-CoV-2 pe 19 mai. El suferea și de HTA și bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) și a decedat pe 4 iunie.

A 1321-a victimă este o femeie în vârstă de 57 de ani, tot din judeșul Botoșani. Ea a primit confirmarea infectării cu nou coronavirus pe 26 mai și a decedat pe 6 iunie. Pacienta era diagnosticată și cu boală renală cronică.

A 1322-a victimă este o femeie în vârstă de 80 de ani, din județul Mureș. În cazul său, confirmarea infecției cu SARS-CoV-2 a venit pe 2 mai. Pacienta suferea și de diabet zaharat tip II, boală renală cronică std. IV, HTA, boală microvasculară cerebrală. Decesul său a survenit pe 6 iunie.

Grupul de Comunicare Strategică anunță două noi decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre două femei, de 52 și 73 de ani, din județul Suceava. Astfel, bilanțul victimelor, la nivel național, ajunge la 1318.

Încă doi pacienți cu COVID-19 au decedat. Bilanțul victimelor, la nivel național, a ajuns la 1318

A 1317-a victimă este o femeie în vârstă de 52 de ani din județul Suceava, testată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 1 iunie. Pacienta era diagnosticată și cu tulburare bipolară, obezitate. Ea a decedat pe 5 iunie.

A 1318-a victimă este o femete în vârstă de 73 de ani, tot din Suceava, confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus pe 18 mai. Ea avea și un accident vascular (AVC) sechelar. Decesul său a survenit pe 4 iunie.

România a depășit pragul de 20.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Potrivit datelor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică, în România, au fost confirmate 20.103 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cu 196 mai multe față de raportarea transmisă joi, la ora 13.00. În continuare, 152 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă. În același timp, de la începutul epidemiei și până în prezent, 14.145 de persoane s-au declarat și au fost externate din unitățile medicale.

Totodată, în acest moment, la nivelul întregii țări se află în carantină instituționalizată 2.395 de persoane, iar alte 95.847 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De asemenea, de la debutul epidemiei și până în prezent, în România au fost prelucrate 484.782 de teste.

Autoritățile fac apel la populație să respecte reguile sanitare și de distanțare socială

Pe 4 iunie a fost înregistrată o creștere a numărului zilnic de cazuri de COVID-19, în România. După mai multe zile în care autoritățile au raportat sub 200 de îmbolnăviri, joi au fost anunțate 238 de noi cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2. În aceste condiții, autoritățile au făcut un apel la populație să continue să respecte normele de igienă și măsurile de distanțare socială pentru a limita pe cât posibil răspândirea noului coronavirus.

”Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii nouluicoronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, au avertizat autoritățile.

Premierul Ludovic Orban: Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică

La rândul său, premierul Ludovic Orban a avertizat, într-o conferință de presă susținută vineri, că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 poate să ducă la impunerea de noi restricţii. În acest context, șeful Guvernului i-a îndemnat pe români să se protejeze de temutul virus.

”Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară, nu interacţionaţi de aproape cu oamenii. Rolul acestei relaxări, o relaxare graduală care – aşteptând ca românii să respecte regulile aşa cum le-au respectat – este să putem să ţinem sub control răspândirea acestuia virus. (…) Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”, a atras atențiaLudovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`