Germania | Poliția a încercat să pună punct unui miting antirasism în Hamburg

Germania |  Poliția a încercat să pună punct unui miting antirasism în Hamburg
sursa Foto: hepta.ro // DPA Images / Boris Roessler

Poliția din orașul Hamburg, Germania, a intervenit pentru a-i dispersa pe participanții la un miting antirasial. Potrivit polițiștilor, protestatarii nu au respectat restricțiile impuse pentru a stopa răspândireas noului coronavirus. Ton în contextul protestelor care au loc după decesul lui george Floyd, Germania a organizat vineri cele mai mari demonstrații din afara Statelor Unite.

Poliția din Hamburg a dispersat participanții la un protest antirasism

Poliția din orașul Hamburg din nordul Germaniei a intervenit vineri într-un protest antirasim, declarând că mitingul s-a încheiat după doar 30 minute, potrivit dw.com.

Autoritățile au susținut că participanții la miting au încălcat instrucțiunile poliției de a respecta restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus , cum ar fi purtarea măștilor de protecție și menținerea unei distanțe fizice unul față de celălalt.

Aproximativ 4.500 de persoane au participat la protestul din exteriorul consulatului SUA, pe malul râului Alster. Evenimentul a fost inițial înregistrat pentru doar 250 de participanți.

Mitingul a fost înregistrat sub sloganul „Justiţie pentru Floyd – opriţi uciderea negrilor – opriţi terorismul rasial din SUA”. Mulțimea nu s-a dispersat imediat după instrucțiunile poliției, iar fotografii postate pe reţelele sociale arată oameni stând jos, pe pământ.

Organizatorii protestului au făcut apel la demonstranți să se ducă acasă în mod pașnic. În cele din urmă, mitingul a început să se termine la sfârșitul după-amiezii.

Protestele în masă au loc în Germania în urma decesului lui George Floyd

Cele mai mari demonstrații anti-rasism din afara Statelor Unite se pare că au avut loc vineri în Germania. Pe lângă protestul de la Hamburg, mii de oameni au protestat în centrul financiar al Germaniei, Frankfurt.

Protestatarii au fost văzuți cu mâinile ridicate în aer, purtând pancarte cu slogane precum: „Durerea ta este durerea mea, lupta ta este lupta mea”.

Referitor la uciderea lui George Floyd, eveniment filmat de către trecătorii din Minneapolis, pe un afiș la o demonstrație din Frankfurt scria: „Câți nu au fost filmați?”

Poliția a descris demonstrația de la Frankfurt ca fiind pașnică și a afirmat că cei prezenți au urmat regulile introduse pentru a stopa răspândirea coronavirusului, inclusiv purtarea măștilor de protecție.

George Floyd a murit sufocat de către un agent de poliție

George Floyd, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit săptămâna trecută, în SUA. Acuzat că ar fi folosit bani falși la un magazin dintr-un cartier al orașului Minneapolis, bărbatul a fost reținut de autorități. Pentru că ar fi opus rezistență, susțin agenții de la fața locului, unul dintre ofițeri l-a imobilizat, așezându-se cu genunchiul pe gâtul său. Cu toate că Floyd a făcut clar faptul că nu putea să respire, agentul a rămas așa timp de 8 minute și 46 de secunde, cum poate fi observat din filmări. Derek Chauvin, polițistul în cauză, a fost arestat și acuzat de crimă, iar colegii săi au fost demiși din funcție.

SUA a fost devastată de protestari violenți, care au scandat „nu pot să respir” – cuvintele spuse de George Floyd în timp ce ofițerul de poliție stătea așezat cu genunchiul pe capul său, potrivit Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`