La finalul acestui an vor avea loc alegerile prezidențiale în Statele Unite ale Americii. Social media reprezintă unul dintre mijloacele prin intermediul căroraoamenii politici își transmit mesajele. Același lucru nu vor putea face platformele de știri aflate sub influența guvernului, pe Facebook, cea mai populară rețea socială din lume.
Rețeaua socială a lui Mark Zuckerberg va interzice conținutul publicat de mass-media finanțată și controlată de stat, pe toate platformele din SUA. Decizia Facebook urmărește să protejeze alegerile de interferențele străine, informează AFP.
Facebook a prezentat încă de anul trecut mai multe măsuri pentru a evita influențarea alegerilor de platformele de știri deținute de stat. Noua politică Facebook va fi implementată din această vară.
Președintele american Donald Trump, care își dorește un nou mandat la Casa Albă, a scăzut în sondaje în contextul protestelor generate de moartea lui George Floyd.
În acest moment, 6 din 10 americani sunt solidari cu manifestanții. Mai precis, 64% dintre cetățenii adulți empatizează cu persoanele care protestează, 27% și-au exprimat dezaprobarea, iar 9% sunt indeciși, se arată în sondajul realizat de Reuters/Ipsos.
Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii sunt programate pentru finalul anului 2020, iar Joe Biden, principalul contracandidat al lui Trump, profită de fiecare ocazie pentru a-l taxa pe acesta. 47% dintre americani intenționează să voteze cu Biden, în timp ce doar 37% cu Trump, mai arată sondajul.
Mark Zuckerberg a fost pus la punct de angajații săi, după ce a intervenit în conflictul dintre Donald Trump și Twitter.Poziția fondatorului Facebook a stârnit multă indignare în rândul corporatiștilor, care au început să ia atitudine.
Mai mulți angajați de la Facebook, în frunte cu directori de departamente se delimitează de declarațiile lui Mark Zuckerberg.
„Nu cred că Facebook sau platformele de internet în general ar trebui să fie arbitri ai adevărului. Este o linie periculoasă”, a declarat Zuckerberg într-un interviu pentru CNBC.com.
Fondatorul Facebook a spus că, deşi rețeaua socială nu vrea „să stabilească ce este adevărat şi ce este fals” în privinţa discursului politic, compania are limite. El a enumerat aici, printre altele, informațiile medicale false, suprimarea votului și înşelătoriile.
„Există limite şi le vom aplica. Dar cred că, în general, trebuie să permitem existenţa cât mai multor voci posibile şi să acordăm un respect special discursului politic”, a mai comentat Zuckerberg.