Încă 9 decese cauzate de coronavirus. Bilanțul epidemiei a ajuns la 1.288 de victime

Încă 9 decese cauzate de coronavirus. Bilanțul epidemiei a ajuns la 1.288 de victime
Foto: Hepta.ro

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus în România a ajuns, marți seară, la 1.288. Ultimele nouă victime raportate eraudin Bistrița Năsăud, Mehedinți, Suceava, Vrancea, Ialomița, București, Brașov și Botoșani și aveau vârste între 54 și 91 de ani. Numărul total al infectărilor a ajuns, marți, la19.517, din care13.526 sunt persoane vindecate. Peste 160 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

COVID-19 a făcut noi victime. Bilanțul epidemiei a ajuns la 1.288 decese

În Bistrița-Năsăud a decedat, pe 1 iunie, un bărbat de 59 de ani, care a fost depistat pozitiv pe 28 mai. „Comorbidități: insuficienta aortica, fibrilatie atriala paroxistica, stenoza mitrala”.

O altă victimă a epidemiei este un bărbat de 82 de ani din Mehedinți. Confirmat pe 14 mai, acesta a murit pe 2 iunie. „Comorbidități: Insuficiență renală cronică dializat, tumora vezicala, HTA, insuficiență cardiacă congestivă, cardiopatie hipertensiva, adenom de prostată”.

În Suceava a murit, pe 30 mai, o femeie de 54 de ani, diagnosticată pe 28 mai. „Comorbidități: nanism tiroidian, surditate, oligofrenie, tulburări psihice,metastaze pulmonare”. O altă victimă din același județ este un bărbat de 64 de ani, confirmat pe 11 mai și decedat pe 1 iunie. Acesta suferea de scleroză multiplă.

În Vrancea a murit, pe 1 iunie, o femeie de 66 de ani, diagnosticată pe 5 mai. „Comorbiditati: boală de nod sinusal, angina stabila, sindrom Wolff-Parkinson-White, HTA, bloc sino-atrial grad II, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială paroxistica, cardiostimulare electrică permanentă”.

În Ialomița, victimă a COVID-19 este un bărbat de 75 de ani. Acesta a fost confirmat pe 18 mai și a decedat pe 2 iunie. „Comorbidități:HTA, DZ tip 2, obezitate, insuficiență cardiacă decompensată, insuficiență renală”.

În Capitală a decedat, pe 1 iunie, un bărbat de 84 de ani, care a fost depistat pozitiv pe 23 mai. „Comorbidități: demență mixtă, AVC ischemic cu hemipareza dreapta, tulburare anxioasă depresiva, DZ tip II,boala cardiaca ischemica, HTA”.

În Brașov, pe 2 iunie, a murit o femeie de 91 de ani, care a fost depistată pozitiv pe 5 mai. „Comorbidități: Insuficiență cardiacă, boală cardiacă ischemică, fibrilație atriala”.

Ultima victimă raportată este un bărbat de 76 de ani din Botoșani. Acesta a fost depistat cu coronavirus pe 25 mai și a murit pe 1 iunie. „Comorbidități: HTA, sechele AVC, obezitate”.

Epidemie de coronavirus în România: Ultimeledate privind infectările și vindecările. Situația persoanelor în carantină sau izolare la domiciliu

În ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv cu coronavirus 119 români, fapt ce a dus numărul total al infectărilor la 19.517. Totuși, din numărul total, 13.526 sunt persoane vindecate.

166 pacienți sunt internațila Terapie Intensivă.

Potrivit celor mai recente date, în România se află în carantină instituționalizată 2.333 de persoane, iar alte 90.103 sunt în izolare la domiciliu.

Un număr de 448.813 de teste au fost prelucrate în total.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut marți un bilanț după trei luni de epidemie de Covid-19. A vorbit despre problemele cu care s-a confruntat Guvernul în gestionarea crizei și a subliniat că „avem un management al sistemului deprofesionalizat, un DSP populat de unii care nu aveau alte locuri de muncă, la un moment dat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`