Cole Sprouse, actorul din serialul Riverdale, a fost arestat în timp ce protesta împotriva rasismului, după uciderea lui George Floyd

Cole Sprouse, actorul din serialul Riverdale, a fost arestat în timp ce protesta împotriva rasismului, după uciderea lui George Floyd

Cole Sprouse, actorul celebru din serialul Riverdale, a fost arestat la sfârșitul săptămânii trecute, întimpul protestelor care au loc în aceste zile în SUA, ca urmare a uciderii lui George Floyd. Sprouse a povestit incidentul care a avut loc în Santa Monica, pe contul său de instagram,luni.

Cole Sprouse a protestat pașnic și fost arestat abuziv

Tânărul de 27 de ani făcea parte dintr-un grup de câteva zeci de protestatari care s-au strâns pe Broadway în centrul Santa Monica, cu pancarte pe care era inscripționată fraza pe care a rostit-oGeorge Floyd înainte să-și dea ultima suflare:„Nu pot să respir”.

Spre seară,ofițerii au început să închidă străzile să risipească mulțumile de protestatari.Câteva zeci de manifestanți, inclusiv Sprouse, făceau parte dintr-un grup care dorea să rămână pus, dar se conforma ordinelor poliției.

Sprouse, care purta o bandanăneagră în jurul nasului și gurii, a fost printre primii protestatari din gruppe care poliția la încătușat. Scena, deși calmă, a fost tensionată, confuză și emoțională. Apoi, ofițerii au continuat să ridice protestatarii pentru a fi reținuți, unii dintre ei plângând și implorând să fie lăsați să plece.

Am fost reținutcând stăteam în semn de solidaritate, la fel ca mulți alții în Santa Monica. Ni s-a spus săplecămși am fost informați că, dacă nu ne vom retrage, vom fi arestați. Când am încercat să plecăm am fost înconjurați de polițiști care au început să ne lege.Pacea, revoltele, jafurile sunt o formă de protest absolut legitimă.”

A group of peaceful protesters, myself included, were arrested yesterday in Santa Monica. So before the voracious horde of media sensationalism decides to somehow turn it about me, there’s a clear need to speak about the circumstances: Black Lives Matter. Peace, riots, looting, are an absolutely legitimate form of protest. the media is by nature only going to show the most sensational, which only proves a long standing racist agenda. I was detained when standing in solidarity, as were many of the final vanguard within Santa Monica. We were given the option to leave, and were informed that if we did not retreat, we would be arrested. When many did turn to leave, we found another line of police officers blocking our route, at which point, they started zip tying us. It needs to be stated that as a straight white man, and a public figure, the institutional consequences of my detainment are nothing in comparison to others within the movement. This is ABSOLUTELY not a narrative about me, and I hope the media doesn’t make it such. This is, and will be, a time about standing ground near others as a situation escalates, providing educated support, demonstrating and doing the right thing. This is precisely the time to contemplate what it means to stand as an ally. I hope others in my position do as well. I noticed that there are cameras that roll within the police cruisers during the entirety of our detainment, hope it helps. I’ll speak no more on the subject, as I’m (1) not well versed enough to do so, (2) not the subject of the movement, and (3) uninterested in drawing attention away from the leaders of the #BLM movement. I will be, again, posting the link in my story to a comprehensive document for donations and support.

A post shared by Cole Sprouse (@colesprouse) on

Cole Sprouse crede că abuzul și rasismul poate fi oprit doar prin solidaritate

Cole Sprouse a făcut un apel la cei care îl urmăresc, să fie solidari în momentul în care situația scapă de sub control.

Trebuie să se înțeleagăcă, în calitate de om alb și de personalitate publică, consecințele arestului asupra mea meu nu înseamnă nimicîn comparație cu a altor alte persoane din cadrul mișcării. Acesta nu esteun discurs despre mine și sper că mass-media nu va reuși acest lucru„, a afirmat el.

Este timpulsă fim solidari unii cu alții, pe măsură ce situația se agravează, oferind sprijin, demonstrând și făcând ceea ce trebuie. Tocmai acesta este momentul să ne gândim la ceea ce înseamnă să fim aliați. Sper ca și alții din poziția mea să facă acest lucru” a mai scris Colin Sprouse.

Alături de mesajul pe care l-a împărtășit cu cele 32 de milioane de urmăritori ai sai pe de Instagram, el a postat și un banner cu Viața Negrilor Contează.

Sprouse a mai declarat că nu va mai vorbi despre arestarea sa, ca să nu atragă atenția de la scopul protestului, combaterea rasismului.

Printre vedetele care au mai luat parte la protest s-a numărat șicântăreața Halsey, care a fost împușcată cu gloanțe de cauciuc, Camila Cabello și iubitul ei, Shawn Mendes, Ariana Grande, Paris Jackson și Emily Ratajkowski.

George Floyd a murit sufocat de către un agent de poliție, ceea ce a însemnat scânteaia unor proteste de amploare în SUA

George Floyd, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit luni, în SUA. Acuzat că ar fi folosit bani falși la un magazin dintr-un cartier al orașului Minneapolis, bărbatul a fost reținut de autorități. Pentru că ar fi opus rezistență, susțin agenții de la fața locului, unul dintre ofițeri l-a imobilizat, așezându-se cu genunchiul pe gâtul său. Cu toate că Floyd a făcut clar faptulcă nu puteasă respire, agentul a rămas așa timp de 8 minute și 46 de secunde, cum poate fi observat din filmări. Derek Chauvin, polițistul în cauză, a fost arestat și acuzat de crimă, iar colegii săi au fost demiși din funcție.

Marți estea șaseazi de proteste în SUA, însă au început manifestările șila Londra și Berlinși Paris, în solidaritate cu demonstrațiile din America, unde oamenii au ieșit pe străzi pentru a reclama moartea lui George Floyd.

De laMinneapolis și până Los Angeles, de la Miami și până la Chicago, SUA a fost devastată de protestari violenți, care au scandat „nu pot să respir” – fraza spusă de George Floyd în timp ce ofițerul de poliție stătea așezat cu genunchiul pe capul său, potrivit Reuters.

Deși manifestațiile au început pașnic, au degenerat în lupte de stradă cu forțele de ordine, incendiarea unor clădiri șijafuri, iar forțele de ordine s-au văzut nevoite săfolosească gaz iritant și gloanțe de plastic într-o încercare de a restabili ordinea publică.

Nici măcar capitala SUA nu a fost ocolită de proteste. Sute de demonstranți s-au adunat lângă Departamentul de Justiție din Washington, DC, și au scandat „viețile negrilor contează (n.r. – celebrul slogan „black lives matter”). Mulți dintre ei și-au croit drum către Casa Albă, unde au fost întâmpinați de ofițeri de poliție înarmați și echipați ca pentru o adevărată revoltă, câțiva dintre ei fiind chiar călare. Ca urmare a incidentelor, Donald Trump a fost ascuns într-un buncăr într-un din serile protestului, iar acum amenință că va scoate armata pe stadă, dacă spiritele nu se vor calma.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`