CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 în Brăila: Mai mulți muncitori pakistanezi au fost testați pozitiv

CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 în Brăila: Mai mulți muncitori pakistanezi au fost testați pozitiv

Un focar de COVID-19 a apărut într-un campus din județul Brăila unde erau cazați muncitori din Pakistan. Până acum, au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus opt dintre cei 110 angajați pakistanezi ai unei firme de construcții din județul Galați care executa lucrări în Brăila. Lucrătorii infectați cu SARS-CoV-2 au fost internați la Spitalul Județean Brăila, iar Direcția județeană de Sănătate Publică a decis izolarea campusului din localitatea Vădeni, unde se află ceilalți 93 de muncitori din Pakistan, informează obiectivbr.ro.

Opt muncitori pakistanezi, testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, a declarat pentru sursa citată că dacă muncitorii plasați în izolare vor crea probleme, va dispune carantinarea campusului în care se află aceștia.

„Campusul pentru muncitori a fost izolat, paza fiind asigurată de o firmă de pază, prin grija angajatorului. Obiectivul a fost preluat în monitorizare de către poliție și jandarmerie. Dacă muncitorii crează probleme voi emite ordin de carantinare a obiectivului. Deocamdată, oamenii sunt cooperanți”, a declarat prefectulCătălin Boboc, precizând că în acest caz, ancheta epidemiologică este în curs.

Potrivit unor surse, citate de presa locală, totul s-ar fi întâmplat după ce unii dintre muncitorii pakistanezi ar fi părăsit tabăra din localitatea Vădeni, deși acest lucru era interzis.

Brăila, printre județele cu cele mai puține cazuri de COVID-19

Conform datelor transmise, marți, de Grupul de Comunicare Strategică, în Brăila au fost confirmate, până acum, 32 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, acest județ numărându-se printre cele în care au fost înregistrate cele mai puține cazuri de infectare din țară.

La nivel național, până marți, la ora 13.00, au fost testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 19.517persoane, cu 119 maimulte față de raportarea transmisă luni, la aceeași oră. Din totalul pacienților infectați, 166 sunt internați în secțiile de terapie intensivă. Bilanțul deceselora ajuns la 1279. De asemenea, de la începutul epidemiei, 13.526 de români au fost declarați vindecați și au fost externați din unitățile medicale.

Focare de coronavirus în mai multe unități medicale din țară

România a intrat, începând din 1 iunie, în a doua etapă de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile anunțând că țara noastră a intrat pe o pantă descendentă în ceea ce privește situația îmbolnăvirilor.

Totuși, în ultimele zile au apărut focare de COVID-19 în mai multe zone din țară. Un exemplu este cel de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, acolo unde 16 cadre medicale au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Este vorba despre șapte infirmiere, șaseasistente, doimedici și un brancardier. Numărul celor contaminați ar putea fi însă mai mare, întrucât luni încă erau în lucru câteva zeci de teste. Ancheta epidemiologică de la unitatea medicală este în curs.

Un alt focar de COVID-19 a fost depistat la Clinica de Chirurgie III a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. Aici au fost testate pozitiv cinci infirmiere și o asistentă medicală.

Focarul de coronavirus ar fi apărut după ce o infirmieră nu ar fi respectat regulile de protecție. Mai exact, aceasta nu ar fi purtat masca tot timpul, invocând că nu poate respira bine și nici chiar halatul, pentru că ar fi transpirat și ar fi răcit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`