Ce au mâncat românii, la terase, după două luni de stat în izolare? Iată ce nu a lipsit de pe mese

Ce au mâncat românii, la terase, după două luni de stat în izolare? Iată ce nu a lipsit de pe mese
Foto: pixabay.com

Toată lumea a așteptat cu nerăbdare deschiderea teraselor și a restaurantelor după două luni de stat în casă din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus. Până nu demult, toată lumea obișnuia să servească masa în oraș cu prietenii sau familia. Mâncarea tradițională le-a lipsit cel mai mult bucureștenilor și nu s-au putut dezminți și au savurat ciolan, ciorbă și sărmăluțe, scrie a1. ro.

Românilor le-a fost dor de sărmăluțe

Potrivit grupului City Grill, mâncărurile preferate de bucureșteni care au ajuns în restaurante după două luni și jumătate au fost ciorba de văcuță, sarmalele, ciolanul de porc, rața cu varză și papanașii.

Luni la prânz cele 9 terase ale grupului au fost ocupate în proporție de 100% în ziua redeschiderii, dar cu liste suplimentare de așteptare.

„Printre mâncărurile preferate de bucureşteni, ajunşi în restaurante după două luni şi jumătate de pauză, s-au numărat ciorba de văcuţă, sarmalele cu mămăliguţă, ciolanul de porc cu varză călită, pulpele de raţă cu varză şi papanaşii. Capacitatea noastră este mult diminuată faţă de ce reprezintă normalul. Terasele funcţionează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite. Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureştenii îşi doreau să se reîntoarcă în restaurante”, a declarat Daniel Mischie, CEO Grup City Grill, într-un comunicat remis marţi de Agerpres.

Nota de plată pentru o masă a fost în medie între 90 și 120 de lei , iar oamenii au respectat distanțarea socială astfel că la restaurantele de tip dinning au fost, în medie 2-3 persoane la o masă și la restaurantele de tip berării sau eveniment media a fost de 4 persoane.

Informațiile pe care va trebui să lăsăm atunci când mergem la terase

Începând de luni s-a dat startul ieșirilor la terase, iar cei care vor ieși la terase ar trebui să își lase numele și numărul de telefon, care vor fi utile într-o eventuală anchetă epidemiologică. Luni seara, la Digi24, Ludovic Orban a spus că nu este necesar ca angajații teraselor să ia alte date.

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, Ludovic Orban.

Care sunt regulile pe care trebuie să le respectăm atunci când ieșim la terase?

  1. Nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii
  2. la o masă pot sta maxim 4 persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între ele, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună
  3. Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanţă de minim 2 metri.
  4. La intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini
  5. Se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă
  6. Este interzis consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă
  7. Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune
  8. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei
Urmăriți B1TV.ro și pe
`