Când se deschid grădinițele de stat și cele particulare

Când se deschid grădinițele de stat și cele particulare

Din cauza epidemiei de Covid-19, grădinițele și școlile au fost închise în data de 11 martie. La fel și multe universități. Grădinițele de stat au fost închise în urma unei directive a Ministerului Educației și nu se vor deschide până la toamnă, anunță ministrul Monica Anisie. Aceasta a anunțat că, în condițiile în care anul școlar se încheie în 12 iunie, preșcolarii nu se vor mai întoarce în bănci. În ceea ce privește deschiderea creşelor si grădinițelor private, Monica Anisie nu a putut oferi o dată anume legată de reluarea activității acestora. Se așteaptă o decizie în funcție de rezultatele epidemiologice, spune ministrul Educației.

Când se deschid grădinițele de stat și cele particulare

Unitățile de învățământ preșcolare nu se vor deschide la mijlocul lunii iunie, așa cum s-a zvonit în presă, a precizat ministrul Monica Anisie pentru DigiFM. Gradinițele vor rămâne închise până în septembrie, când se vor relua și cursurile în școli.

Totodată, grădiniţele private s-ar putea deschide după data de 15 iunie, dar directorii instituţiilor spun că va fi greu să respecte recomandările autorităţilor.

Cu privire la acestea, Anisie a spus că nu poate oferi o dată anume legată de reluarea activității acestora. Se așteaptă o decizie în funcție de rezultatele epidemiologice.

Directoarea unei grădinițe private menționează schimbările radicale cu care trebuie să-i obișnuiască pe cei mici.

„Până acum i-am învăţat să îmbrăţişeze, să fie tandri, să fie buni, să se apropie unii de ceilalţi şi acum dintr-o dată trebuie să le spunem să stea departe, să nu se atingă, nu ştiu cum va funcţiona”, a mai spus directoarea grădiniţei private, potrivit ZF.

Grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai deschide în acest an școlar

Grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai deschide în acest an școlar, ci abia în septembrie. Acest anunț a fost făcut de președintele Klaus Iohannis încă de la finele lunii aprilie. Se vor întoarce, totuși, în sălile de clasă, pentru două săptămâni, cei care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională, însă cu respectarea unor condiții speciale de protecție. Ceilalți elevi vor termina acest an școlar online.

„Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Riscul major că elevii să ducă boală la școală, sau de la școală acasă. Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an, ci în septembrie, când începe următorul an școlar”, a spus Iohannis.

Școlile și grădinițele s-au închis în luna martie din cauza Covid-19

Amintim că școlile și grădinițele s-au închis oficial în data de 11 martie. Inițial pentru câteva zile, mai exact până pe 22 martie. Ulterior, din cauza răspândirii Covid-19, măsura a fost prelungită până după vacanța de Paște și mai apoi până la finele anului școlar, în 12 iunie.

Astfel, grădinițele de stat rămân sigur închise până la toamnă. Cele particulare s-ar putea redeschide la 15 iunie, dar cu măsuri stricte de distanțare socială și de igienă.

Totodată, în sălile de clasă se vor întoarce, pentru două săptămâni, doar elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională, însă cu respectarea unor condiții speciale de protecție. Ceilalți elevi vor termina acest an școlar online

Urmăriți B1TV.ro și pe
`