Coronavirus în lume. Brazilia a depășit pragul de jumătate de milion de îmbolnăviri

Coronavirus în lume. Brazilia a depășit pragul de jumătate de milion de îmbolnăviri
Foto: pixabay.com

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul Covid-19 a ajuns, la nivel mondial, la 6.267.408 potrivit datelor publicate deworldometers. Dintre acestea, 2.847.541 reprezintă cazuri de pacienți vindecați, în timp ce 373.961 de oameni și-au pierdut viața în contextul crizei sanitare.

Brazilia a depăşit duminică pragul de 500.000 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 7.000 de infectări noi, a anunțatMinistrul Sănătății, potrivit Reuters.

Conform celor mai recente rapoarte, Brazilia ajunsă pe locul doi în topul celor mai afectate ţări de criza oronavirusului, după SUA, a înregistrat514.849 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care206.555au fost vindecate.

După cele aproape 1,8 milioane de cazuri ale Statelor Unite ale Americii, se pare căBrazilia este țara cu cel mai mare număr de infecții înregistrate oficial la nivel mondial.

Brazilia are un nivel scăzut de testare

Brazilia este cea mai mare țarădin America Latină și efectuează niveluri relativ scăzute de testare, ceea ce înseamnă că cifra reală a contaminărilor cu noul virus de tip SARS-CoV-2 este, probabil,semnificativ mai mare.

Până în prezent, în țară au existat cel puțin 29.368decese cauzate de virus. Numărul de decese din Brazilia se află pe locul patru la nivel mondial, în spatele Statelor Unite, Marii Britanii și Italia, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

În multe orașe din Brazilia, capacitatea spitalelor a fost rapid depășită. Astfel, autoritățile competente au înființat spitale modulare pestadioanele de fotbal.

Între timp, o dispută între președintele brazilian Jair Bolsonaro, câțiva guvernanți și congres a paralizat țara.

Jair Bolsonaro, fost capitan în armată, membru al Parlamentului și populist de dreaptavede boala pulmonară covid-19 ca o ”gripă ușoară”și respinge măsurile de izolare.Cu toate acestea,mulți lideri de stat au recurs la propriile măsuri de restricții asupra mișcării și vieții publice pentru a combaterăspândirea noului virusul.

În plină pandemie, preşedintele Bolsonaro a convocat băi de mulţime

Duminică, au fost confruntări între susținătorii lui Bolsonaro, protestatarii antiguvernamentali și poliția din mai multe orașe braziliene.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a participat duminică la unmiting alături de susţinătorii săi, sfidând încă o dată standardele de sănătate şi regulile de distanţare socială.

Şeful statului, care se declară împotriva măsurilor de protecție, s-a prezentat în faţa palatului prezidenţial din Brazilia, salutând zeci de simpatizanţi. În timp ce avea grijă să nu dea mâna cu susţinătorii săi, Bolsonaro, înconjurat de gărzile sale de corp, a purtat doi copii pe umeri în strigătele manifestanților.

Între timp, Statele Unite au anunțat că vor trimite în Brazilia aproximativ 1000 de ventilatoare și două milioane de doze de hidroxiclorochină, un medicament anti-malarie pe care președintele Donald Trump și Bolsonaro l-au vânat amândoi fără sprijin științific.

SUA auspus că hidroxiclorochina va fi folosită pentru a preveni infecțiile dintre cadrele medicale din Brazilia, în ciuda autorității de reglementare a medicamentului.

Donald Trump este de părere că acest medicament ar trebui să fie utilizatnumai pentru anumiți pacienți spitalizați și în mediul de studiu.

”De asemenea, va fi folosit ca tratament terapeutic pentru brazilienii care se infectează”, a subliniat Casa Albă.

Între timp, Washingtonul a anunțat un efort comun de cercetare cu Brazilia pentru a „evalua siguranța și eficacitatea” medicamentului pentru utilizări preventive și de tratament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`