Marcel Ciolacu susține o alianță între PSD și partidele lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu: „E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului”

Marcel Ciolacu susține o alianță între PSD și partidele lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu: E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului
foto: Facebook

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că susţine o aianță cu partidele Pro România, al lui Victor Ponta, și ALDE, al luiCălin Popescu Tăriceanu, însă o decizie în acest sens trebuie luată de către partid.

„Categoric. E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului, pentru că lumea este înspăimântată de criza economică mai mult decât de pandemie”, a precizat liderul PSD, într-o intervenție la Antena 3, însă a subliniat că aceasta este opinia sa și nu exprimă o decizie a partidului.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că o eventuală preluare a guvernării de către PSD în alianţă cu formaţiunile lui Ponta şi Tăriceanu trebuie să fie însoţită de un program clar de guvernare centrat pe măsurile de relansare a economiei după pandemie.

„Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea recunuaște că au existat discuții privind o alianță PSD – ALDE -Pro România

Aceste declarații au loc în contextul în careGabriela Firea, primarul general al Capitalei, a recunoscut duminică seara, în emisiunea „Dosar de politician”că au existat discuții între PSD, ALDE și Pro România pentru a forma fie o alianță politică, fie una electorală, fie ambele, atât pentru alegerile locale, unde va candida pentru un nou mandat de edil, cât și la cele parlamentare. Cu toate acestea, spune ea, discuțiile s-au oprit odată cu pandemia de coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`