Capsula SpaceX Crew Dragon a ajuns cu succes la Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX Crew Dragon a ajuns cu succes la Stația Spațială Internațională

Capsula SpaceX Crew Dragon, care îi transportă pe cei doi astronauți NASA Bob Behnken și Doug Hurley a ajuns în siguranță la Stația Spațială Internațională, după 19 ore de parcurs pe orbită. Capsula Crew Dragon a fost cuplată fără probleme de Stația Spațială.

Durata șederii lui Behnken și a lui Hurley la bordul ISS nu a fost încă determinată, dar Crew Dragon poate petrece până la 114 zile în spațiu sau 16 săptămâni. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat că s-ar putea întoarce pe Pământ la începutul lunii august.

Așadar misiunea Demo-2 continuă să se desfășoare cu succes după ce racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.

Semnificația misiunii SpaceX – NASA

A fost prima dată în ultimii nouă ani, când agenția spațială americană a trimis astronauți în spațiul cosmic.

Misiunea marchează începutul unei noi ere în care NASA va achiziționa servicii de transport din sectorul comercial. Nu vor mai deține și opera propriile vehiculele care merg spre și dinspre stație.

Acest lucru va fi realizat de firme precum SpaceX din California, care este condusă de miliardarul Elon Musk.

Crew Dragon a fost lansată cu succes pe orbită

SpaceXa încercat din nou sâmbătă șia reușit să îi lanseze pe astronauții NASABob Behnken și Doug Hurley de la Kennedy Space Center, în cadrul misiunii Demo-2, devenind prima companie privată care a trimis oameni pe orbită și a pus capăt unui blocaj de nouă ani în circulația spațială umană din SUA.

Prima încercare de a lansa astronauțiia fost oprită miercuridin cauza vremii. A doua încercare a avut loc cu succes sâmbătă după ce vremea, care inițial părea să pună în pericol lansarea, s-a îmbunătățit.

Racheta Falcon 9 și capsulaCrew Dragoncu cei doi astronauțiNASAau fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale
20:05 - Cristina Neagu este oficial cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Victorie dramatică pentru CSM în Polivalentă
19:45 - Mircea Geoană: Pentru asta m-am întors în politică, pentru a aduce o schimbare adevărată în țara mea și în țara noastră
19:38 - Alexandru Muraru: Mihai Tudose demonstrează că nu înțelege nici legislația, nici principiile democratice. Esența jocului PSD este să cenzureze candidații incomozi prin metode putiniste
19:19 - Mașină lovită de tren în județul Buzău. Un bărbat a murit, iar o femeie a fost rănită grav
18:55 - Augustin Zegrean, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Habar n-am ce a încălcat, știu doar că și la BEC sunt cinci judecători de la Curtea Supremă, care au spus că poate să candideze (VIDEO)