Avertizare meteo pentru perioada 31 mai – 03 iunie 2020: averse, descărcări electrice și vânt în majoritatea zonelor țării

Avertizare meteo pentru perioada 31 mai – 03 iunie 2020: averse, descărcări electrice și vânt în majoritatea zonelor țării

Meteorologii au emis o nouă avertizare, valabilă pentru perioada 31 mai – 03 iunie 2020. Pentru moment, temperaturile din termometre vor fi mai scăzute față de valorile normale ale perioadei, iar în țară vor fi înregistrate manifestări de instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă și intensificări temporare ale vântului.

La acest final de săptămână, dar și în primele zile de vară românii nu se vor bucura de condiții de vreme favorabilă. Meteorologii anunță averse însoțite de descărcări electrice și vânt. Temperaturile de vară vor putea fi resimțite abia după data de 08 iunie, când în țara noastră se vor înregistra temperaturi caniculare.

Pentru moment vremea se menține rece. Deși valorile din termometre vor crește, temperaturile vor fi în continuare mici pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Ce anunță meteorologii pentru 31 mai – 03 iunie 2020

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Este vorba în special despre perioadele de după-amiază și seară, când se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

Ploile vor avea caracter torențial, iar în jumătatea de nord a teritoriului, duminică se vor înregistra cantități de peste 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse de 30-40 l/mp.

Duminică, la munte vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70-80 km/h. La altitudini mari vor exista rafale a căror viteză va fi mai mare de 90km/h, trecător se vor semnala precipitații mixte.

Local și temporar intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze cuprinse între 45-55 km/h.

Temperaturile maxime înregistrate în Muntenia vor fi cuprinse între 20 și 25 de grade Celsius, iar minimele vor varia între 6 și 12 grade.

În Dobrogea, maximele din termometre se vor încadra între 17 și 24 de grade Celsius, temperaturile minine având valori cuprinse între 11 și 15 grade Celsius.

În Moldova vreme se menține rece, temperaturile maxima variază între 14 și 24 de grade Celsius cu minime cuprinse între 7 și 12 grade.

În Transilvania maximele din termometre vor avea valori cuprinse între 12 și 19 grade Celsius și mine între 1 și 7 grade.

În Maramureș valorile rămân scăzute, temepraturile maxime înregistrate duminică vor avea valori cuprinse între 15 și 18 grade, iar minimele se vor încadra între 3 și 6 grade.

În Crișana temperaturile maxime vor ajunge până la 20 de grade celsius, iar minime vor avea valori între 6 și 9 grade Celsius.

În Olteania temperaturile maxime vor fi de 17-21 grade celsius, în timp ce valorile minime de 7 până la 12 grade Celsius.

În Banat vremea se anunță rece, temeperatura maximă ajungând la 20 de grade Celsius. Minimele din această zona vor fi cuprinse între 7 și 10 grade.

Temepraturile înregistrate pe teritoriul țării noastre vor mai mici față de media normală a perioadei și anume primele zile de vară calendaristică. Pentru începutul săptămânii viitoare se anunță averse sub formă de ploaie, însoțite de vânt și descărcări electrice, iar pe alocuri grindină.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`