LIVE TEXT. Misiune istorică SpaceX – NASA: Capsula Crew Dragon a fost lansată cu succes spre Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

LIVE TEXT. Misiune istorică SpaceX - NASA: Capsula Crew Dragon a fost lansată cu succes spre Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

UPDATE: 30mai, ora22:40//Capsula Crew Dragon urmează să se întâlnească cu Stația Spațială în aproximativ 19 ore. Misiunea este una istorică, având în vedere că esteprima, în ultimii 10 ani, cu echipaj uman de pe pământ american şi cu tehnologie americană şi totodată prima misiune privată cu echipaj uman.

UPDATE: 30mai, ora22:35//Racheta Falcon 9 a aterizat cu succes, așa cum a fost planificat, pe o barjă în ocea,după ce s-a decuplat de naveta Crew Dragon.

UPDATE: 30mai, ora22:22//Racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au decolat spreStația Spațială Internațională.

UPDATE: 30mai, ora22:18// Președintele Donald Trump a ajusn laCape Canaveral și va urmări lansarea care va avea loc peste doar câteva minute.

UPDATE: 30mai, ora22:15// Nimic nu mai poate opri lansarea navetei Crew Dragon. Cei doi astronauți au fost anunțași călansarea va avea loc peste câteva minute. Între timp, alimentarea rachetei cu combustibil este aproape completă.

UPDATE: 30mai, ora22:00// Centrul de control a anunțat că lansarea va avea loc la momentul stabilit și atransmis mesajul „Green across the board”, ceea ce înseamnă că nu mai există condiții meteo care să pună în pericol misiunea.

UPDATE: 30mai, ora21:45// Cei doi astronauțiBob Behnken şi Doug Hurleyau fost anunțați că deocamdată condițiile meteo permit lansarea. În aceste condiții, rampa de acces cătrerachetă și capsulă a fost retrasă. Șansele ca lansarea navetei Crew Dragon să aibă loc sâmbătă sunt to mai mari.

UPDATE: 30mai, ora21:40 //Potrivit ultimei notificări venite de la centrul de control„Vremea permite o lansare în acest moment!”. NASA continuă să monitorizeze cu atenție condițiile. Șansele sunt de 70% pentru o lansare în siguranță. Totodată, sunt doar 10% șanse, deocamdată, ca fulgerele să nu permită lansarea navei.

UPDATE: 30mai, ora 21:30//Potrivit ultimelor informații, ploaia în zona de lansare s-a calmat, însă unele condiții sunt în continuare nefavorabile lansării, inclusiv fulgerele care ar putea afecta misiunea.

UPDATE: 30mai, ora 21:15// Vremea continuă să fie problematică, însă deocamdată misiunea continuă așa cum a fost planificată, până la o decizie decisivă. Așa se face că procesul de pregătire a lansării continuă cuverificări ale sistemului de propulsie înainte de alimentarea rachetei cu combustibil.

UPDATE: 30mai, ora 21:10// Mai multe echipe NASA și SpaceX din SUA joacă un rol important în lansarea de sâmbătă. Echipa de lansare a SpaceX comandă numărătoarea inversă de la Firing Room 4 din Kennedy Launch Control Center, apoi va transfera controlul către centrul de control al misiunii companiei din Hawthorne, California. Între timp, echipele NASA de la Kennedy și Johnson Space Center ale agenției din Houston monitorizează activitățile desâmbătă.

UPDATE: 30mai, ora 21:05 //NASA a publicat imagini cu cei doi astronauțiBob Behnken şi Doug Hurley, așteptând în capsula navetei Crew Dragon o decizie privind lansarea misiunii, în condițiile în care acest lucru este incert din cauza condițiilor meteo.

UPDATE: 30mai, ora 21:00//Vremea este „împotrivalansării” deocamdată, anunță NASA. Însămeteorologii prognozează că vremeaar putea să se îmbunătățească mai târziu, pe măsură ce lansarea ar trebui să aibă loc. o decizie privind lansarea va fi luată înainte de a se trece la etapa de alimentare a rachetei, cu 35 de minute înainte de lansare.

UPDATE: 30mai, ora 20:30//Cei doi astronauți Bob Behnken şi Doug Hurley au ajuns la rachetă și au intrat în capsulă, îmbrăcați în costumul special, iar trapa capsulei a fost închisă după o serie de verificări.În continuare, lansarea navetei Crew Dragon este incertă din cauza condițiilor nefavorabile. Se pare că vremea continuă să dea bătăi de cap, în condițiile în care aînceput să plouă în zona Centrului Spațial Kennedy și cerul s-a înnorat semnificativ.

SpaceX și NASA fac ultimele pregătiri înainte de încercarea, pentru a doua oară, de a lansa naveta spațială Crew Dragon pe orbita Pământului, o premieră istorică. Lansarea este programată pentru ora 22:22 (ora României), când Stația Spațială Internațională se va afla în locul potrivit, pe orbită, față de locul de unde se va face lansarea, Centrul Spațial Kennedy din Florida.

Înainte ca acest eveniment să aibă loc, eveniment care marchează prima încercare a unei companii private de a rimite oameni în spațiu, previziunile au arătat că există o șansă de 50% ca lansarea să poată avea loc din cauza condițiilor meteo. Asta după ce, miercuri, lansarea navei Crew Dragon a fost reprogramată din cauza condițiilor meteo nefavorabile pentru sâmbătă.

NASA a lansat deja stream-ul live video unde poate fi urmărit momentul lansării navetei Crew Dragon, care urmează să îi ducă pe cei doi astronauți Doug Hurley şi Bob Behnken în spațiul cosmic.

SpaceX – Space Exploration Technologies Corp. – a devenit în 2012 prima societate privată care a trimis o capsulă cargo spre ISS, pe care o aprovizionează în mod regulat de atunci. Doi ani mai târziu, NASA a comandat trimiterea de oameni către ISS, prin adaptarea capsulei Dragon.

Agenția spațială a plătit trei miliarde de dolari către SpaceX pentru a concepe, construi, testa și opera capsula, reutilizabilă, pentru șase călătorii dus întors. Dezvoltarea a cunoscut întârzieri, explozii, probleme cu parașutele, dar SpaceX a învins gigantul Boeing, și el plătit pentru a produce o capsulă (Starliner) care nu este încă gata.

Crew Dragon este o capsulă, ca și Apollo, dar din secolul XXI. Ecranele tactile au înlocuit butoanele și manetele. Interiorul este dominat de alb, iluminarea este mai subtilă.

Cine sunt cei doi astronauți care vor fi la bordul capsulei Dragon a SpaceX ce va zbura spre Spația Spațială Internațională

Misiunea Demo-2 are un echipaj format din doar doi astronauţi, ambii comandanți. Bob Behnken şi Doug Hurley sunt veterani ai corpului NASA de astronauţi, fiecare cu câte două misiuni spaţiale în CV. Behnken va fi comandantul de operaţiuni comune al misiunii, în timp ce Hurley a fost desemnat comandantul capsulei Crew Dragon, scriespace.com.

Care este scopul acestei misiuni?

Misiunea, cunoscută sub numele de Demo-2, va permite Statelor Unite ale Americiisă trimită din nou oamenii în spațiu. Potrivit Nasa, aceasta este o misiune demonstrativă pentru a testa capacitateaSpaceXde a transfera astronauții către stația spațială și înapoi în siguranță. Este ultimul pas major necesar de către transportatorul astronautuluiSpaceX, Crew Dragon, pentru a obține certificarea prin Programul Comercial al Echipajelor Nasa pentru misiuni mai îndelungate în spațiu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale