Polițistul care l-a sufocat cu genunchiul pe George Floyd, un afro-american, a fost arestat. Acuzații de rasism și proteste violente în Statele Unite ale Americii (VIDEO)

Polițistul care l-a sugrumat cu piciorul pe afroamericanulGeorge Floyd, în timp ce îl aresta, a fost încarceratși acuzat de crimă. Ofițerul a fost identificat pe baza filmării care îl încriminează, ca fiind Derek Chauvin, timp ce alți 4colegi ai lui au fost demiși din funcție.

Polițistul l-a sugrumat cu genunchiul pe George Floyd minute în șir după ce l-a imobilizat

Floyd trebuia să fiearestat luni, 25 mai, fiind acuzat căa folosito bacnotă de 20 de dolari falsificată la un magazin. În momentul în care agențiil-au încătușat, a opus rezistență fizică, iar Chauvina îngenuncheat pe gâtul luitimp de aproximativ 8 minute, timp în care bărbatul de46 de ani, neînarmat și încătușat,nu a mai putut să respire.

Bărbatul l-a atenționat pe politist că nu poate respira, însă acesta nu l-a eliberat până când nu a încetat să mai miște. Martorii au privit îngroziți cum îi curgeasânge din nas, iar polițistul încă îl ținea la pământ cu genunchiul.Floyd a fost transportat la spital, unde a decedat ulterior.

Inciidentul a iscatun val de proteste violente în Statele Unite ale Americii

În ultimele 3 zile au avut loc proteste violente în Minneapolis,din cauza morții lui Floyd, pe care oamenii o consideră rasistă.

Noaptea trecută, orașul a fost cuprins total de haos, o secţie de poliţie din Minneapolis a fost incendiată, mobilierul stradal distrus, iar magazinele jefuite.

Protestatarii au incendiat mașini și clădiri, în timp ce forțele de ordine au evitat un contact direct, așteptând calmarea mulțimii, spre deosebire deprima zi de proteste, când au existat confruntări între poliție și protestatari și s-a tras cu gaze lacrimogene.

Fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama a transmis un mesaj cu privirea la moartea lui George Floyd

Obama a ieșit cu o declarațiadupă ce oameniiindignați de ceea ce s-a întâmplat și îngrijorați de derapajele rasiste ale actualui președinte Donald Trump, i-au cerut un punct de vedere.

Fostul președinte american Barack Obama a criticat în termeni duri incidentul tragic în urma căruia un bărbat de culoare a murit, în timp ce era în custodia poliției. “Așa ceva nu ar trebui, nu poate fi normal pentru America anului 2020”, a scris Obama pe rețelele de socializare.

Așa ceva n-ar trebui să fie ,,normal” în America anului 2020. Nu poate fi ,,normal”. Dacă vrem ca și copiii noștri să trăiască într-o țară care se ridică la înălțimea propriilor idealuri, putem și trebuie să fim mai buni,” a scris fostul lider de la Casa Albă.

"Este firesc să ne dorim ca viața „să revină la normal”, deoarece o criză pandemică și economică a schimbat tot ce ne înconjoară. Dar trebuie să ne amintim că pentru milioane de americani, tratați diferit din cauza rasei este tragic, dureros, incredibil de anormal", a scris Obama pe Twitter. 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`