CORONAVIRUS | Ludovic Orban, lămuriri despre cearșaful la plaja: ”Vom face o revenire în Anexa 3 a HG privind starea de alertă în cazul accesului pe plaje” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, lămuriri despre cearșaful la plaja: ”Vom face o revenire în Anexa 3 a HG privind starea de alertă în cazul accesului pe plaje” (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, în contextul în care joi a fost anunțată redeschiderea plajelor de la 1 iunie, în anumite condiții, că se va face o completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă.

Astfel că, se va amenaja zone speciale pentru oamenii care vor sa vină cu cu prosopul sau cu cearşaful la plaja.

”În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate, pe plajele amenajate, menţionez, accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul; n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 – 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful”, a declarat primul ministru, care a adăugat: ”Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (şezlonguri; n.r.) să vină cu cearşaf, cu prosop”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce reguli aduce pentru turiștii de pe litoralul românesc noua relaxare de restricții

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, că începând de la 1 iunie unele măsuri impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronvairus se vor relaxa.

În acest context, a fost anunțată și redeschiderea plajelor de pe litoralul românesc, însă aceasta este posiblă cu îndeplinirea unor condiții.

„Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Numărul de rezervări pe litoral s-a triplat joi

Față de zilele anterioare, joi, numărul de rezervări pe litoral s-a triplat după anunțul șefului statului, potrivit reprezentanților agenţiei online Litoralulromanesc.ro.

”În ceea ce ne priveşte, având în vedere că operăm online, e foarte uşor să monitorizăm reacţia imediată a turiştilor. Astfel, am constatat o creştere puternică a traficului pe site-ul nostru în minutele imediat următoare anunţului preşedintelui. După anunţ, au început să curgă rezervările, iar acest ritm s-a păstrat toată ziua de ieri şi a continuat şi astăzi”, a declarat directorul general al Litoralulromanesc.ro, Ionuț Nedea.

Mai mult, acesta a menționat se așteaptă ca tendinţa de creştere să se accentueze în următoarele săptămâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)