Cât rezistă noul coronavirus în piscină

Cât rezistă noul coronavirus în piscină
FOTO: Pixabay.com

Sezonul estival se apropie, iar oamenii își fac tot mai multe griji în privința concediilor în cotextul pandemiei de coronavirus. Autoritățile au impus măsuri de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii virusului, iar, de la 1 iunie, plajele se redeschid, însă piscinele încă rămân închise. Cu toate acestea, specialiștii au făcut unele lămuriri legate de rezistența Covid-19 în piscină.

Ce spun specialiștii din SUA despre rezistența SARS-CoV-2 în piscină

Potrivit specialiștilor din SUA, nu există studii care să ateste un posibil pericol de infectare cu noul coronavirus în apa din piscină deoarece clorul folosit pentru curățarea apei este fatal pentru virus.

„Cantitatea medie de clor folosită în curățarea și dezinfectarea apei din piscină este suficient de mare încât să ucidă virusul”, a afirmat Roberta Lavin, profesor de medicină la University of Tennessee.

De asemenea, și oamenii de știință spun că este foarte puțin probabil ca virusul să se poată transmite prin apa din mări sau lacuri pentru că virusul de dizolvă în apă.

Profesorul Alexandru Rafila, despre riscul de infecție cu COVID-19 în piscină

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președintele Societății de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a declarat pe larg, recent, în ce condiții ar putea exista riscul de infectare cu SARS-CoV-2 de la piscină.

Astfel, acesta a precizat că înotul în apa cu clor este, în principiu, sigur pentru că apa este dezinfectată.

Cu toate acestea, depinde de cât de aglomerate sunt bazinele și mai ales de numărul persoanelor care se află în apă.

În cazul în care sunt prea multe persoane într-o piscină, iar contactul este prea apropiat ar putea exista posibilitatea infectării.

„Dacă îl faci în apă cu clor, dacă apa este dezinfectată înotul este sigur în principiu, dar acum depinde cât de mare este densitatea de oameni într-o piscină. Dacă sunt prea multe persoane și contactul este apropiat, știți când înoți mai și expectorezi câteodată și atunci, având în vedere că nu se poate înota cu mască, dar acestea sunt tipuri de activități care trebuie foarte bine gândite”, a menționat profesorul Alexandru Rafila.

Turismul în Grecia: Băile în piscină pe rând, pentru a se evita infectarea cu noul coronavirus

În contextul pandemiei de Covid-19, în acest an, în Grecia se vor aplica condiţii stricte în domeniul turismului.

Astfel că, este posibil ca, pentru piscine, să existe o ”stabilire strictă” a numărului de oameni care vor fi în bazin în acelaşi timp.

Totodată, sunt prevăzute măsuri concrete precum dispunerea şezlongurilor la o distanţă suficientă încât punctele extreme dintre şezlongurile a doua persoane aflate sub umbrele diferite sau a două persoane care locuiesc în camere diferite să fie de cel puţin doi metri, în orice direcţie.

Turismul din Europa, în pericol din cazua lipsei de coordonare a guvernelor în privința deschiderii sezonului estival

În acest an, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, potrivit specialiștilor, sectorul turismului din Europa este în pericol și riscă să fie eclipsat de alte destinații globale. Mai precis, guvernele nu s-au coordonat în ceea ce privește măsurile de redeschidere la timp a sezonului estival.

Guvernele europene au anunțat strategii pentru redeschiderea sectorului pentru vară, dar există îngrijorari că de lipsa lor de coordonare va beneficia de alte destinații.

„Ce mă tem… este lipsa de standardizare, lipsa de armonizare”, a declarat pentru CNBC Eduardo Santander, șeful Comisiei Europene pentru Călătorii, un grup de asociații turistice din toată Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Continuă haosul din Georgia după alegerea președintelui. Actuala șefă a statului nu vrea să plece și cere reorganizarea alegerilor
08:22 - Marea problemă pentru România de la intrarea completă în Schengen. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie
23:51 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Un om care respectă legile bunului simț e mult mai agreat de rațiunea divină decât unul care se dă toată ziua cu capul de icoane, apoi își chinuie familia (VIDEO)
23:25 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Suferința este una dintre căile ce i se dau omului pentru a se înțelepți, pentru a se întreba, pentru a învăța ceva (VIDEO)
22:57 - Românii au ajuns să facă ”echipă” ca să cumpere porc de Crăciun. Cât costă un kilogram
22:26 - Rata de abandon universitar este tot mai mare. „Nu sunt informații actualizate, ceea ce se cere pe piața muncii”
21:49 - Arad: Poliţiştii locali i-au vizitat acasă pe elevii chiulangii. Ei susțin că nu se pot trezi dimineața să meargă la școală. Ce spun părinții
21:23 - Miliardarul Isak Andic, fondatorul lanțului de modă Mango, a murit după ce a căzut de pe o stâncă
20:58 - Simona Pătruleasa, despre cum îşi educă fiica: „Ne percepe ca fiind exigenţi, dar credem că în viitor ne va mulţumi”. Ce reguli trebuie să respecte Ingrid
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor