Prognoza meteo pentru weekendul 29 – 31 mai 2020. Vreme instabilă în toată țara, ploi torențiale și descărcări electrice

Prognoza meteo pentru weekendul 29 - 31 mai 2020. Vreme instabilă în toată țara, ploi torențiale și descărcări electrice
Foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru weekend-ul 29-31 mai. În ultimele zile ale lunii mai, suntașteptate temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunilețării.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea înweekend-ul 29- 31 mai 2020

Meteorologii au emis o avertizare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă înintervalul 27 mai, ora 12:00 – 31 mai,ora 23:00, care se va manifesta prinaverse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.Temperaturile se vor situa între10şi 24grade Celsius.

Sâmbătă va ploua în special în sud, sud-vest, în centru și la munte.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vineri, 29 martie, vremea se va menține instabilă și vom avea parte de temperaturi scăzute, cuprinse între 21 și 9 grade Celsius.Înnorări temporar accentuate își vor face apariția mai ales în a doua parte a zilei.

Sâmbătă, 30 mai, temperatura va atinge maxima de 22 de grade Celsius și va coborî până la 10 grade în cursul nopții. Vantul va sufla cu 9km/oră și în rafale de până la 17 km/oră.

Sunt așteptate precipitaţiisub formă de ploaie de până la 1, 5 litri/metreu pătrat șifurtunicu descărcări electrice.

Duminică, 31 mai sunt așteptate 23-24 de grade Celsius, și 10 grade în cursul nopții, averse de ploaie şi furtuni șidescărcări electrice.

Prognoza meteo la munte

În zonele înalte, maximele termice vor fi în jur de 10 grade, iar minimele, vor fi în general de 0-2 grade.Instabilitatea atmosferică va fi în creştere în primele zile ale intervalului,sunt prognozate ploi însemnate cantitativ pe arii extinse.

În cursul nopților cuprinse în intervalsunt așteptate ninosori moderate,chiciură și viscol.

Cerul va fiînnorărat pe tot parcursul intervalului, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări deale vântului va fi ridicată.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral valorilemaxime vorajunge la 20 de grade și minimele la 13-14 grade, cu șanse mari de precipitații însemnate cantitativ.Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză

Se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, căderi degrindină şi cel maiprobabili vijelii.

Vremea rămâne mohorâtă și în restul țării

Nici celelateregiuni ale țării nu scapă e vremea capricioasă şi instabilă, cerul va rămâneînnoratşi se vor semnala ploi care pot căpăta aspecttorenţial, și nu vor lipsi grindina, vijeliile,dar și descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Fenomenele vor căpăta intensitatea înOltenia, vestul Munteaniei, sudul Banatului, Transilvania, nordul Moldovei.Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 21 de grade, uşor mai ridicate în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade.

Vântul va sufla cu puterea și în regiunileestice, unde temepraturile vor fi între 14 şi 22 de grade.

Ploile apar frecvent în nord-estul ţării și vor cuprinde suprafeţe însemnate ale teritoriului, cu acumulări de până la30 l/mp.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`