Coronavirus / Anunț de ultimă oră despre examenele de la evaluarea națională și bacalaureat: ce reguli se schimbă

Coronavirus / Anunț de ultimă oră despre examenele de la evaluarea națională și bacalaureat: ce reguli se schimbă
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a precizat, joi, în cadrul unei declarații de presă, că toți elevii din anii terminalivor putea să susțină examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, indiferent că sunt sau nu infectați cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Iohannis a avertizat că se va organizao adoua sesiunepentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, pentru elevii care nu se vor putea prezenta laexamenele naționale în luna iunie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Șeful statului a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie, decise într-o ședință cu primul ministru Ludovic Orban și cu alți miniștri din cabinet.

Printre măsurile de relaxare anunțate sunt vizate și examenele naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, care vor avea loc potrivit calendarului stabilit inițial de Ministerul Educației.

Președintele a menționat că examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni.

”Examenele nationale, vor avea loc fizic așa cum au fost anunțate si planificate de catevâ luni. Evaluarea națională începand din 15 iunie, după care examenul de Bacalaureat”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ce reguli se schimbă

Iohannis a explicat faptul căa apărut o problemă pe care au dorit să o rezolve.

”Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală, pentru examen, și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen. Acești copii am considerat că trebuie să primească aceeași șansă”, a precizat președintele.

Pentru copiii bolnavi, găsiți cu febră la intrarea în unitatea de învățământ, pentru cei izolați cu familia sau în carantină se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională începând cu 29 iunie.

”La Evaluarea Națională, pentru copii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, se organizează o a doua sesiune din 29 iunie. În privința Bacalaureatului, cu siguranță este posibil și aici să fie copii care au diferite probleme și pentru a putea rezolva chestiunea se va organiza ca și în alți ani a doua sesiune de Bacalaureat, în august”, a mai spus el.

În ce condiții se vor desfășura examenele naționale

Evaluarea Națională 2020 va avea loc începând cu data de 15 iunie, în timp ce examenul de Bacalaureat 2020 va avea loc în data de 22 iunie.

În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Elevii vor fi obligați să respecte un set de măsuri pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Printre acestea se numără: purtarea unei măști de protecție, igienizarea mâinilor cu dezinfectant, impunerea distanțării sociale, verificarea temperaturii și spălarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.

Reamintim că în spațiul public au apărut diferite opinii potrivit cărora, din pricina epidemiei declanșate de coronavirus, ar fi mai bine, în acest an, să se renunțe la susținerea examenelor naționale de final de ciclu de învățământ, ridicându-se problema copiilor bolnavi sau a celor care, din diferite motive, ar fi putut avea, în ziua susținerii probelor, o temperaturăcorporală mai crescută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`