CORONAVIRUS | Terasele se redeschid de la 1 iunie: Câte persoane vor putea sta la o masă și cine va fi obligat să poarte mască

CORONAVIRUS | Terasele se redeschid de la 1 iunie: Câte persoane vor putea sta la o masă și cine va fi obligat să poarte mască
Foto: Inquam Photos / George Calin - Octav Ganea

România a trecut la 15 mai de la stare de urgență impusă pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus la starea de alertă, astfel că, de la 1 iunie țara intră în faza a doua de relaxare a măsurilor, context în care terasele se vor redeschide.

Anuțul a fost făcut joi de președintele României, Klaus Iohannis, care a precizat în ce condiții se va relaxa această măsură.

Câte persoane vor putea sta la o masă de la terasă, de la 1 iunie

Klaus Iohannis a declarat că, începând din 1 iunie, câteva activități, care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile. Astfel că, terasele se vor redeschide.

Cu toate acestea, vor fi luate unele măsuri speciale pentru a preveni răspândirea pandemiei de Covid-19.

Mai precis, potrivit șefului statului, mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri distanță una de alta și la acestea va fi permis să stea maxim patru persoane.

”Începând din 1 iunie, câteva activități, care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control”, a afirmat Klaus Iohannis.

Cine va fi obligat să poarte mască de protecție împotriva SARS-CoV-2 la terasă

Autoritățile au decis, potrivit profit.ro, ce reguli trebuie urmate pentru a se evita răspândirea virusului Covid-19.

Astfel că, personalul teraselor vor fi obligați să poarte măști de protecție împotriva coronavirusului.

Totodată, clienții trebuie să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.

Ce măsuri împotriva Covid-19 se vor relaxa din 1 iunie

Klaus Iohannis a menționat, joi, că de la 1 iunie nu vom mai avea nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din localitate, vor fi redeschise terasele și plajele, iar competițiile sportive și spectacolele în aer liber vor putea fi reluate. Mai mult, transportul internațional rutier și feroviar va fi reînceput.

”De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă”, a spus președintele.

Patronat, despre sezonul estival: Hotelurile şi restaurantele îşi propun reduceri de tarife

Octav Dura, reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat, miercuri, în contextul deschiderii turismului intern, că membrii asociaţiei se gândesc să opereze scăderi de preţuri şi nu scumpiri.

”Nu ne-am gândit la acest lucru, dimpotrivă, ne gândim la scăderi”, a spus Octav Dura.

Declarația a fost făcută în cadrul unei videoconferinţe organizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`