România pierde încă 4 pacienți infectați cu coronavirus și ajunge la un bilanț total de 1235 de decese legate de COVID-19

România pierde încă 4 pacienți infectați cu coronavirus și ajunge la un bilanț total de 1235 de decese legate de COVID-19
Foto: Hepta.ro

Crește numărul deceselor în rândul pacienților români testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Cele mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică arată că, la nivel național, bilanțul victimelor a ajuns la 1.235.

UPDATE, 28 MAI – ora 19.55 – Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi seară, încă patru decese ale unor pacienți cu COVID-19. Este vorba despre persoane cu vârste între 45 și 71 de ani, din județele Suceava, Brașov și Vrancea. Bilanțul deceselor ajunge astfel la 1.235.

Încă patru decese legate de COVID-19, în România. Bilanțul victimelor a ajuns la 1.235

A 1232-a victimă este o femeie în vârstă de 71 de ani din județul Brașov, testată pozitiv pentru infecția cu coronavirus pe 15 mai și decedată pe 27 mai. Ea suferea și de obezitate, boală renală cronică std V (hemodializată), diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială (HTA).

A 1233-a victimă este o femeie în vârstă de 67 de ani, din Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Zvoriștea, din județul Suceava, care a primit confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2 pe 1 mai. Pacienta era diagnosticată și cu demență și escare suprainfectate. Ea a decedat pe 27 mai.

A 1234-a victimă este un bărbat în vârstă de 45 de ani din județul Vrancea. El a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus pe 22 mai și a decedat pe 28 mai. Bărbatul avea multiple comorbidități: diabet zaharat tip II, HTA, obezitate și AVC.

A 1235-a victimă este un bărbat în vârstă de 52 de ani din județul Suceava, care suferea și de fibroză pulmonară, bronșită cronică și ciroză hepatică. Pacientul a fost testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 6 aprilie și a decedat pe 12 aprilie. În acest caz, Grupul de Comunicare Strategică precizează că DSP Suceava a solicitat Spitalului Rădăuți o notă explicativă pentru întârzierea raportării decesului.

UPDATE 28 MAI – ora 15.25 – Grupul de Comunicare Strategică anunță, joi, decesul a încă două persoane infectate cu Covid-19. Este vorba despre două femei, de 69 respectiv 85 de ani, ce erau internate pe raza județelor Bihor și Suceava. Astfel, bilanțul total al deceselor din cauza SARS-CoV-2 ajunge la 1.231.

Bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 în România ajunge la 1.231

A 1230- a victimă este o femeie de 69 de ani din județul Bihor. Potrivit autorităților, acesta a fost confirmată cu noul coronavirus în data de 19 mai și a decedat la data de 28 mai. Femeia suferea de mai multe comorbidități:obezitate, HTA, BPOC, cardiopatie ischemica, bloc de ramura stanga, insuficienta renala cronica.

A 1231-a victimă este o femeie de 85 de ani din județul Suceava. Acesta a fost confirmată cu Covid-19 la data de 20 mai șio a decedat o săptămână mai târziu. Pacienta suferea de hipertensiune arterială șicardiopatie ischemică.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că încă doi pacienți infectați cu coronavirus au murit la nivel național, astfel că bilanțul deceselor legate de COVID-19 din România a ajuns la 1229. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, ultimele victime raportate de autorități proveneau din județele Sălaj și Sibiu.

Cu încă 2 pacienți infectați cu coronavirus care au murit, România ajunge la 1229 de decese

Decesul 1228se referă la o femeie de 67 de ani, din județul Sălaj, care a fost confirmată cu COVID-19 în 21 mai și a murit în 27 mai.Comorbidități: Angina pectorala convertita cu tahicardie extrasistolica. HTA. Insuficienta aortica moderata. Insuficienta ventriculara stg. clasa II NYHA. Episoade sincopale in antecedente. BPOC st.II. Fibroza pulmonara.

Decesul 1229 este cel al unui bărbat de 75 de ani, din județul Sibiu, care a fost depistat cu boala infecțioasă provocată de coronavirusul SARS-CoV-2 în 16 mai. Decesul a fost înregistrat în 27 mai.Comorbidități: Boala Alzheimer. Boala renala cr. Fibroza pulmonara. Emfizem pulmonar. Insuficienta cardiaca clasa IV NYHA.

România ar putea trece printr-un nou val de relaxare, dar prudența trebuie să fie cuvântul de ordine

România are 18594 de cazuri confirmate de COVID-19, potrivit celui mai recent bilanț prezentat de autorități, iar Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a avertizat că deși România a intrat pe o pantă descendentă a cazurilor noi de infecție cu coronavirus, prudența trebuie să fie cuvântul de ordine – cum de altfel sublinia și președintele Klaus Iohannis, care explica în ce condiții ar putea fi reintrodusă starea de urgență.

„E clar că suntem pe panta descendentă, avem un număr mai mic de cazuri noi, avem un număr de peste 11.000 de vindecați, din cei peste 18.000 de infectați. E clar că avem, în acest moment, sub 200 de cazuri în terapie intensivă. Dacă ne referim la relaxare, am trecut două weekenduri cu aceste măsuri de relaxare și astăzi au cam trecut cele zece zile în care gestionam urmările primului weekend în care senzația de libertate a fost un pic exagerată. Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm același trend, ne putem gândi, la 1 iunie, la un al doilea set de relaxări”, declara Nelu Tătaru, marți, în cadrul Știrilor B1 TV.

Demnitarul sublinia că primul weekend de relaxare „aprodus un efect, dar nu îngrijorător. Am avut două zile, duminică și luni, cu un număr de 213 cazuri după ce aveam o tendință de descreștere sub 200. În aceeași măsură, avem și un număr scăzut de cazuri în terapie intensivă și nu am văzut acea adresabilitate exagerată la unitățile de primiri urgențe.Avem cam o săptămână de când suntem pe panta descendentă, de când, cel puțin în spitalele suport, vedem că avem un număr mai mic de cazuri, încât ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-COVID. Suntem într-o perioadă în care avem acest număr de cazuri fluctuant, dar în condițiile în care am dat drumul la relaxări. Este aceeași experiență pe care o trăiesc și țările europene.La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile de relaxare care vin de la 1 iunie. Deocamdată, știm destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârșitul acestei săptămâni”.

„Ține doar de noi ce se va întâmpla în următoarea periodată. Evaluarea noastră, la 14 zile, ne-a arătat că putem merge la un nou val de relaxări, dar asta nu înseamnă că terminăm cu precauția. Precauția trebuie să rămână. (…)Păstrăm aceeași distanțare socială. Avem acea distanță de un metru și jumătate care trebuie să existe și precauțiile care vizează suprafețele sau locurile comune, cum sunt toaletele. (…) Este vorba despre distanțarea între persoane, nu între grupuri. De aceea, recomandările noastre vor fi și, ca măsuri de precauție, acele programări și la terase, dar și la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de așteptare, aglomerări. Sunt măsuri pe care dacă le respectăm, vor urma și alte relaxări și, la un moment dat, vom renunța și la aceste precauții, dar gradual, progresiv. (…) Dacă lucrurile decurg norma, din 15 iunie ne gândim să deschidem și plajele”, mai adăuga ministrul Sănătății.

știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Cât de sigur este să mergem cu „ocazia”? Titi Aur oferă sfaturi celor care au acest obicei: „Nu te urca în mașina cuiva pe care nu îl cunoști, este periculos”
23:53 - Un tânăr din Botoșani a fost reținut, după ce a produs un accident rutier. Ce au descoperit polițiștii ajunși la fața locului
23:48 - Funeriu: Candidez la prezidențiale pentru că m-am săturat să aud numai idei periferice / E nevoie de predictibilitate / Partidele acum sunt sisteme defecte, o ditamai coaliție ne pune pe masă moaștele sfântului USL (VIDEO)
23:35 - Un pilot ucrainean de F-16 a stabilit un nou record. Despre ce este vorba
23:30 - Donald Trump amenință Hamas dacă nu eliberează ostaticii deținuți: „Iadul se va dezlănţui în Orientul Mijlociu”
23:08 - Zeci de oameni blocați de trei zile într-un pub din Marea Britanie. Nu pot pleca din cauza zăpezii
23:02 - Poliţişti din întreaga ţară anunță proteste de avertisment din cauza Ordonanței „trenuleț”: „Opriți bătaia de joc la adresa siguranței naționale!”
22:57 - Sebastian Dobrincu în centrul unui scandal din mediul online. Cum a răspuns iubita sa celor care îl acuză
22:44 - Temperaturile ridicate au dus la apariția primilor ghiocei, iar pomii fructiferi au deja muguri mari. Producțiile sunt în pericol
22:21 - Nicușor Dan: Șansele ca PNL și UDMR să sprijine candidatura mea sunt mici / L-aș pune premier pe Ilie Bolojan dacă aș avea garanția că strânge o majoritate parlamentară