Un fotbalist din Liga 1, marcat de criza COVID-19: „Mi-e frică să ies din casă! Nimeni nu poartă mască”

Mirko Pigliacelli este jucătorul din Liga 1 profund marcat de pandemia de coronavirus. Portarul italian a mărturisit că-i este teamă să iasă din casă.

Mirko Pigliacelli a revenit la antrenamente, la Craiova. Întoarcereaîn Bănie nu este privită cu mare entuziasm de italian. Cele 54 de zile de izolare petrecute în România și Italia au afectat puternic psihicul goalkeeperului.

Mirko Pigliacelli: „Îmi este frică”

În total, Mirko Pigliacelli a petrecut 40 de zile în izolare, la Roma și 14 zile într-un hotel din Craiova. Duminică a ieșit din izolare și continuă să trăiască o stare permanentă de teamă.

„Îmi este frică, după câte am văzut în Italia. Și aici, în hotel, am stat la geam și m-am uitat și nu am văzut ca oamenii să poartă mască”, a declarat Mirko Pigliacelli, potrivit Gazeta de Sud.

În perioada în care Victor Pițurcă a stat pe banca oltenilor, Mirko Pigliacelli era ținut rezervă. Șansele ca portarul italian să facă din nou senzație în porta Craiovei sunt semnificative, având în vedere faptul că la comanda echipei s-a alăturat compatriotul Cristiano Bergodi.

Mirko Pigliacelli: „Nu am vorbit cu nimeni”

Pigliacelli este ferit de deplasări. Portarul se află în cantonament cu colegii săi, la „Lunca Jiului”. Jucătorii din Bănie sunt cazați în 18 camere, într-un hotel de 5 stele, a dezvăluit Gică Craioveanu.

Pigliacelli nu a apucat să interacționeze cu colegii și nici cu antrenorul.

„Știu că și Cristiano Bergodi este în acest hotel unde am stat eu, dar nu am vorbit cu dânsul, nu ne-am văzut deloc. Nu am vorbit cu nimeni, nici cu antrenorii și nici cu cei din club. Doar cu Cosic și Acka am vorbit. În rest, repet, nu am vorbit cu nimeni și nu mi-a trimit nimeni niciun mesaj”, a declarat Pigliacelli, potrivit sursei citate.

Mirko Pigliacelli, pregătit să lupte pentru cucerirea titlului

Liga I se reia din 13 iunie. Mirko Pigliacelli este ferm convins că echipa sa, cu Cristiano Bergodi pe bancă, se poate bate tare la titlu cu CFR Cluj și FCSB.

„Îmi este dor de fotbal. Îmi este dor de antrenamente. De marți, când începem, sunt la treabă. Încercăm să-i face fericiți pe suporterii Craiovei și să câștigăm titlul. Luptăm pentru asta cu CFR Cluj și FCSB, dar eu cred că noi avem prima șansă. Știu că Mister e un antrenor foarte bun și cred că va fi bine”, a declarat Mirko Pigliacelli.

Mirko Pigliacelli, internațional de tineret al Italiei

De-a lungul carierei, Mirko Pigliacelli a fost legitimat la tineretul lui Lazio, tineretul celor de la Roma, Parma, Sassuolo, Pescara, Frosinone, Pro Vercelli, Trapani. Craiova l-a transferat pe portarul italian în vara anului 2018, sub formă de împrumut. Oltenii l-au cumpărat pe italian în iarna lui 2019, în schimbul sumei de 300.000 de euro.

Jucătorul Craiovei are 14 selecții pentru naționalele de tineret ale Italiei. O selecție la U21, 6 la U20, 5 la U19 și 2 la U18.
71 de partide a disputat Mirko Pigliacelli pentru CS Universitatea Craiova, care se află pe locul 3 în clasament, cu 26 de puncte, după CFR Cluj (30 de puncte) și FCSB (26 de puncte).

_

Foto: Mirko Pigliacelli (Instagram)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`