Ministerul Educației a publicat calendarul admiterii la liceu 2020. Înscrierile încep pe 2 iulie, iar repartizarea se afișează pe 10 iulie

Ministerul Educației a publicat calendarul admiterii la liceu 2020. Înscrierile încep pe 2 iulie, iar  repartizarea se afișează pe 10 iulie

Ministerul Educației a publicat luni noul calendar de admitere la liceu pentru anul școlar 2020-2021.

Ca urmare a situației create de pandemia de coronavirus,şedinţele cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare, precum şi cele pentru completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii se pot organiza anul acesta șiprin mijloace electronice de comunicare.

CONSULTĂ CALENDARUL ADMITERII ÎN ÎNVĂȚÂMÂNTUL LICEEAL DE STAT AICI

Cum se calculează media de admitere la liceu pentru anul 2020?

Înscrierea în liceele de stat se face fără examen,pe baza mediei de admitere,carese calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

La procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020 – 2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00.

Pe27 mai 2020 se afișează oferta de școlarizaresauformare profesionalăm pentru liceele tehnologice.

Completarea fișelor de înscriere la liceu se desfășoară în perioada 2- 6 iulie 2020

Între 2 și 6 iulie, părinții și absolvenţii clasei a VIII-avor completafişele de înscrieresub îndrumarea dirigintelui.

Pe data de 10 iulie 2020va avea locrepartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a și comunicarea rezultateloradmiterii

Înscrierea la probele de aptitudini pentru admiterea la liceu are loc între 2 și 5 iunie

Înscrierea la probele de aptitudini pentru absolvenții clasei a VIII-ava avea loc în perioada 2-5 iunie.

La profilurile artistic, sportiv, teologic si pentru specializarea filologie și liceul Waldorf,probelede aptitudini se vor evalua prin note, în timp ce la profilurile pedagogic si militar, notareaprobelor de aptitudini se face pe baza de calificativ admis sau respins.

Pentru profilul sportiv, inscrierea candidatilor se va face în baza avizului medical, care să ateste că elevul este”clinic sănătos și apt pentru efort fizic”, eliberat cu maximum 10 zile lucratoare inainte de inscriere.

În plus, candidatul trebuie să aducă și dovada caresa se ateste ca practica organizat, de cel putin un andisciplina sportiva pentru care se constituie clasa.

Nota finala la probele de aptitudini se va echivala cu media generala la disciplina educatie fizica/pregatire sportiva practica din clasele V-VIII, calculata ca media aritmetica a mediilor anuale la aceasta disciplina.

CONSULTĂ NOUL CALENDAR AL ORGANIZĂRII ȘI DESFĂȘURĂRII ADMITERII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL AICI

Ce trebuie să conțină fișa de aptitudini pentru admiterea la liceu?

Fișa de aptitudini pentru înscrierea șla liceu va conține următoarele:

  • tipurile de aptitudini – de comunicare, artistice și fizice – și disciplina în ale cărei programe școlare este cuprins fiecare tip de aptitudini: limba și literatura română, educație vizuală, educație muzicală, educație fizică și sport;
  • media generală a claselor V-VIII la disciplinele: limba și literatura română, educație vizuală, educație muzicală, educație fizică și sport
  • media generală a claselor V-VIII la purtare
  • calificativul

Când se depun dosarelor de înscrierela liceu?

Între 13-16 iuliese vor depunedosarele de înscriere la liceelela care candidaţii au fost repartizaţi, iar pe 16 iulie 2020se va trasmite situaţialocurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă.

Evaluarea Națională se va desfășura după o procedură specială pentru elevii izolați sau infectați cu noul coronavirus

Ministrul Educației și Cercetării, a modificata Metodologiei de Organizare și Desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din acest an școlar, în raport cu măsurile impuse de contextul pandemic COVID-19.

Elevii care se află în izolare sau cei care au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus vor susține Evaluarea Națională după o procedură specială elaborată de minister.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`