Ministrul turismului din Spania anunță că turiștii străini își pot rezerva vacanțele începând cu luna iulie

Ministrul turismului din Spania anunță că turiștii străini își pot rezerva vacanțele începând cu luna iulie

Ministrul turismului spaniol a declarat luni dimineață că străinii pot rezerva vacanțe în Spania începând cu luna iulie, întrucât cele două săptămâni de carantină pentru cetățenii străini vor fi suspendate până atunci.

Spania – una dintre cele mai afectate națiuni din lume de pandemia de COVID-19 – are o economie care depinde în mare măsură de turism. În timp ce ușurează treptat măsurile stricte de blocare a economiei, guvernul de la Madrid a păstrat încă o carantină pentru turiștii străini pentru a încerca să prevină un al doilea val de infecții.

„Este perfect coerent să planifici vacanțele de vară pentru a veni în Spania în iulie”, a declarat Reyes Maroto într-un interviu, potrivit The Guardian.

Etapa a doua de relaxare a restricțiilor în Spania

La rândul său, prim-ministrul Pedro Sánchez a declarat, sâmbătă, că guvernul va garanta siguranța vizitatorilor și localnicilor atunci când turismul va fi reluat în iulie. „Spania are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de siguranță atât la origine, cât și la destinație”, a spus ministrul spaniol al turismului.

Anunțul are loc în contextul în care, în Spania au fost luate deja o serie de măsuri privind ridicarea restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirrii infecțiilor cu COVID-19.

În zonele în care erau deja active măsurile de relaxare, vor trece în etapa următoare: redeschiderea plajelor, a piscinelor și a cinematografelor. Pentru zonele care trec în faza a doua a relaxării, ce prevede redeschiderea piscinelor și a plajelor, va trebui menținută o distanță de minim doi metri între clienți.

Pentru că Madrid și Barcelona sunt orașele cele mai aglomerate din Spania, vizitate de un număr mare de turiști, măsurile privind relaxarea restricțiilor nu au vizat și aceste regiuni.

Guvernul grec a realizat o listă cu 19 țări ai căror cetățeni își pot petrece vacanțele înGrecia

Spania nu este singura țară care se pregătește pentru redeschiderea turismului pentru cetățenii străini.

Guvernul grec a realizat o listă cu 19 țări ai căror cetățeni își pot petrece vacanțele în Grecia, în ciuda pandemiei de COVID-19, începând cu data de 15 iunie, printre aceste state figurând și România, alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia.

Turiștii din cele 19 state care vin în Grecia pentru a-și petrece vacanțele nu vor fi testați pentru COVID-19 înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Măsura este anunțatăîn contextul în care peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă ca parte a relaxării mai multor restricții impuse pentru a limita răspândurea COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`