Focar de infecție cu COVID-19 la cea mai mare fabrică de pâine din Harghita: Mai mulţi angajaţi, testaţi pozitiv la SARS-CoV-2

Focar de infecție cu COVID-19 la cea mai mare fabrică de pâine din Harghita: Mai mulţi angajaţi, testaţi pozitiv la SARS-CoV-2

Un nou focar de COVID-19 a fost anunțat luni la cea mai mare firmă de panificaţie din Harghita, Harmopan. Compania a anunţat pe pagina de Facebook, că mai mulţi angajaţi au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, precizând totodată că produsele comercializate sunt în continuare sigure, după ce au fost luate măsuri de protecție.

„Noi, cei de la Harmopan, avem convingerea că angajaţii noştri nu pot fi consideraţi doar date statistice. În primul rând, ei sunt oameni, colegi de-ai noştri, cu care lucrăm în echipă zi de zi pentru a ne asigura că produsele noastre ajung la timp la consumatori, în siguranţă şi la un nivel calitativ superior. Dacă se ivesc probleme, noi reacţionăm prompt, întrucât considerăm importantă comunicarea sinceră şi deschisă. În ultimele zile, din păcate, unii dintre angajaţii noştri au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.

În colaborare cu instituţiile abilitate, am luat imediat toate măsurile necesare, asigurând testarea persoanelor care au intrat în contact cu angajaţii testaţi pozitiv, iar spaţiile de lucru au fost dezinfectate. Ne uşurează îngrijorarea faptul că virusul nu se transmite prin alimente. Vă asigurăm că produsele noastre sunt sigure şi că nu trebuie să vă temeţi să le cumpăraţi, aşa cum faceţi de atâta timp!”, se arată în postarea firmei.

Informarea de duminică a Instituţiei Prefectului arată că, în judeţul Harghita, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 115, în doar 24 de ore fiind confirmate zece noi persoane bolnave de COVID-19.

Focar de infecție cu COVID-19 la o fabrică de înghețată din Alba

Acest caz are loc în contextul în care în ultima săptămână numeroase focare de COVID-19 au izbucnit în România. Unul dintre cele mai recente cazuri este cel de la o fabrică de înghețată din județul Alba, unde 27 de angajați fiind depistați pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

Potrivit presei locale, fabrica este deținută de Alpin 57 Lux din Sebeș.

Până acum au fost testate 64 de persoane, iar alte 200 urmează să facă testele. Potrivit autorităților, principala cauză a focarului este nepurtarea echipamentului de protecţie de către angajați, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie.

Ultimul bilanț al pandemiei deCOVID-19în România

Ultimul bilanțanunțat duminică de către autorități indică 213 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României, fapt ce duce bilanțul total al infectărilor la 18.070. Un număr de 1.179 persoane au decedat, 11.399 s-au vindecat, iar alte 188 sunt la Terapie Intensivă.

Numărul de noi focare apare la o săptămână de la aplicarea primelor măsuri de relaxare a restricțiilor și în ciuda tedinței descrescătoare a numărului de cazuri noi, raportate zilnic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`