UPDATE, 25 mai, ora 12.40 // Avocații lui Liviu Dragnea susțin că audierea, în recursul depus în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, ar fi fost un eșec, pentru că „nu s-a înțeles mare lucru”. informeazăAgerpres.
„Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, a precizat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, potrivit sursei citate.
Știrea inițială //Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, luni, încă un recurs înaintat de avocații lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat la închisoare cu executare.. Cu această ocazie, fostul lider PSD va fi audiat prin videoconferință, potrivit B1 TV.
După ce a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea face o nouă încercare de a ieși din penitenciarul Rahova, acolo unde, de altfel, este încarcerat în prezent. De data aceasta este vorba despre o contestație la contestația la executare. Mai exact, în primă instanță, magistrații Curții Supreme au decis să respingă solicitarea făcută de fostul lider al PSD Liviu Dragnea și, astăzi, iar decizia a fost contestată de avocații lui Liviu Dragnea.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Reamintim că Liviu Dragneaa fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul „Protecția Copilului Teleorman”. Speța viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate, în schimbul unor foloase necuvenite. Deși lucrau la sediul organizației PSD Teleorman, femeile erau plătite de DGASPC Teleorman.
Vestea vine în contextul în care, săptămâna trecută, Guvernul Orban anunța, prin vocea premierului, că Insula Belina și Brațul Pavel revin în administrarea statului român, „după o lungă perioadă în care au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD și ai lui Dragnea”.Tot atunci, prim-ministrul sublinia că „preluarea va fi curată”, sau mai exact că se va face fără contractele încheiate de Consiliul Județean Teleorman cu TelDrum.
„Oh, Belina. Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în careInsula Belinași Brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD și ai lui Dragnea, astăziInsula Belinava reveni în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina și a Brațului Pavel, iar preluarea – de aceea a și apărut o întârziere față de planul pe care l-am avut – se va face fără contractele pe care le încheiase consiliul județean, adică beneficiarul, știți foarte bine, TelDrum. Practic, preluarea va fi curată. Sigur, după trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal, înInsula Belina, și trebuie dispuse toate măsurile necesare. Aici, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern, în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina și a Brațului Pavel”, a afirmat primul-ministru.
știre în curs de actualizare