OMS: America de Sud este „noul epicentru” al pandemiei. Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume, cu peste 330.000 de cazuri (VIDEO)

OMS: America de Sud este noul epicentru al pandemiei. Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume, cu peste 330.000 de cazuri (VIDEO)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că America de Sud a devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus.

Cea mai gravă situație se află în Brazilia, care a devenit a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 330.000 de cazuri confirmate.

America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii

„În multe ţări sud-americane, creşte numărul de cazuri. Preocuparea se referă la multe dintre aceste ţări, dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia”, a declarat Michael Ryan, responsabilul pentru situaţii de urgenţă al OMS, citează AFP.

În această regiune, marile orașe au fost lovite de virus cu aceeași forță precum Madrid, Milano sau New York, însă nu se pot compara între ele din punctul de vedere al sistemelor medicale.

În oraşele din Brazilia, populația își îngroapă rudele decedate în şiruri de scrie, plasate în gropi comune, în vreme ce spitalele sunt mult depăşite numeric şi tehnologic.

Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume

Brazilia a urcat rapid în clasamentul celor mai afectate țări de pandemie, de pe locul al șaselea, până la poziția secundă, ajungând să înregistreze, în prezent, peste 330.000 de cazuri de coronavirus.

Mai mult, noua cifră a deceselor provocate de coronavirus în Brazilia a depășit 21.000 de persoane, după un număr record de decese într-o perioadă de 24 de ore, (1.188), numărul deceselor dublându-se în doar 11 zile.

„Majoritatea cazurilor sunt din regiunea Sao Paulo. Dar în ceea ce privește rata de atac, cele mai mari sunt de fapt în Amazonas: aproximativ 490 de persoane infectate la 100.000 de locuitori, ceea ce înseamnă destul de mult”, a mai precizat Michael Ryan.

Primul caz de COVID-19 printre populațiile indigene din Brazilia

La începutul lunii trecute, o femeie dintr-un sat din pădurea amazoniană a fost diagnosticată cu COVID-19, devenind astfel primul caz raportat între cele peste 300 de triburi ale Braziliei, potrivit departamentului special de sănătate al Ministerului Sănătății.

Femeia de 19 de ani din tribul Kokama a fost testată pozitiv pentru coronavirus în districtul Santo Antonio do Içá, situat în apropierea graniței cu Columbia, la aproximativ 880 km de râul Amazon, potrivit Reuters..

Statele Unite continuă să fie epicentrul pandemiei de coronavirus la nivel mondial

SUA rămâne cea mai afectată națiune de pe Glob, cu peste 1,6 milioane de contaminări și circa 97.600 de morți.

În memoria victimelor pandemiei, preşedintele American Donald Trump a luat decizia de coborâre în bernă a drapelului Statelor Unite, de pe toate clădirile federale, timp de trei zile (de vineri până duminică), notează Barron`s.

„Voi coborâ în bernă steagurile de pe clădirile federale şi monumentele naţionale în următoarele trei zile în memoria americanilor pe care i-am pierdut din cauza coronavirusului”, a declarat, într-o postare pe Twitter, șeful statului american.

De asemenea, drapelele vor rămâne coborâte în bernă şi luni, zi în care poporul american celebrează Ziua Memorială, în amintirea soldaţilor americani căzuţi în luptă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?
15:36 - Firma de catering care a livrat alimente în școli din județul Mehedinți, amendată și închisă temporar de ANPC