7 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un bilanț de 1166 de decese legate de COVID-19

7 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un bilanț de 1166 de decese legate de COVID-19
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri seară, că alți șapte pacienți infectați cu coronavirus au murit, astfel că bilanțul deceselor înregistrate în rândul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 1166. Potrivit datelor raportate de Institutul Național de Sănătate Publică, ultimele victime proveneau din județele Suceava, Bacău, Maramureș, Dolj, dar și din Capitală. Cel mai recent bilanț arată că, în prezent, autoritățile române au diagnosticat 17.712 de cetățeni cu infecție cu SARS-CoV-2.

România, 1166 de decese legate de COVID-19. Autoritățile au anunțat încă 7 morți printre paciențiicu coronavirus

Decesul 1160 se referă la un bărbat de 79 de ani, din județul Suceava, care a fost confirmat cu COVID-19 în 11 mai. Decesul a fost înregistrat în 21 mai.Comorbidități: DZ, HTA, CIC.

Un bărbat de 33 de ani, din județul Bacău, a devenit a 1161 victimă din România. A fost depistat cu boala infecțioasă provocată de SARS-CoV-2 în 30 aprilie și a murit în 22 mai.Comorbidități: Ciroză hepatică.

Decesul 1162 este cel al unei femei de 82 de ani, din județul Suceava. Ea a murit în 21 mai, iar confirmarea îmbolnăvirii avea să vină la o zi distanță, în 22 mai.Comorbidități: HTA, CIC, insuficiență cardiacă.

Decesul 1163 vizează un bărbat de 93 de ani, din București, care a fost depistat cu COVID-19 în 12 mai. Decesul a fost înregistrat în 20 mai.Comorbidități: ICC, fibrilatie atrială, insuficiență aortică și mitrală.

Decesul 1164 este al unei femei de 70 de ani, din județul Maramureș. Victima a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus în 5 mai și a murit în 22 mai.Comorbidități: HTA. Fibrilație atrială, obezitate.

Victima 1165 este o femeie de 66 de ani, din București, care a fost depistată cu COVID-19 în 20 mai. A murit două zile mai târziu, în 22 mai. Comorbidități: neoplasm recidivant.

Decesul 1166 se referă la o femeie de 67 de ani, din județul Dolj. Confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2 în 21 mai, ea a murit în 22 mai.Comorbidități: ICC, DZ, BPOC.

Peste 2 milioane de români vor primi câte 50 de măști fiecare

Guvernul Orban va distribui gratuit către peste 2 milioane de români din categorii defavorizate câte 50 de măști de fiecare. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care a anunțat că bugetul ministerului a fost suplimentat cu 230 de milioane de lei, astfel încât să fie acoperite costurile achiziției, și a prezentat care sunt beneficiarii actului normativ adoptat în ședința de joi.

„Menționez că se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate aferente unei perioade de două luni. Tot prin această OUG s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei, pentru achiziția de măști de protecție prevăzute pentru cele patru categorii. Menționez că acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede. În trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP lista cu aceste persoane. Odată achiziționate, în trei zile, DSP vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a adăugat Nelu Tătaru.

Măsura se aplică persoanelor din următoarele categorii defavorizate:

  • Persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
  • Persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei republicată, cu modificările și completările ulterioare.
  • Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare.
  • Persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art. 58 din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`