Focar de infecție la Serviciul de Ambulanță Olt. Prefectul solicită ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control

Focar de infecție la Serviciul de Ambulanță Olt. Prefectul solicită ministrului Sănătății să trimită Corpul de Control
Foto: Hepta

Un focar de COVID-19 a izbucnit la Serviciul de Ambulanță Olt după ce 15 angajați au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Aceștia s-au infectat cu noul coronavirus după ce o asistentă cu domiciliul în Argeș a fost internată cu coronavirus la spitalul din Mioveni.

Pe 18 mai a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecția Covid-19 în rândul angajaților de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În momentul confirmării probei, Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția Covid-19 în data de 20 mai, iar astăzi au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru alte persoane.

Potrivit autorităților, toți angajați confirmați pozitiv au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina sub supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună.

În acest context, prefectul de Olt, Florin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări la SAJ Olt.

„De asemenea, prefectul județului Olt a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activității Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în contextul epidemiei generate de noul Coronavirus”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Focar de infecție la fabrica Arctic de la Găești

Pe lângă transmiterea intracomunitară a cazurilor de COVID-19, mai multe infectări au avut loc în ultimele zile pe fondul izbucnirii unor focare. Unul dintre cele mai grave este cel de la fabrica Arctic de la Găești.

Fabrica de la Arctic Găiești, județul Dâmbovița, s-a închis temporar, după confirmarea a 66 de cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor.

Angajaţii fabricii din Găeşti vor intra în şomaj tehnic pe toată perioada în care liniile de producţie rămân închise, iar diferenţa până la salariul net corespunzător fiecărei poziţii va fi acoperită de angajator.

Pe 2 iunie vor reîncepe producţia liniile de lăzi frigorifice, iar cele de frigidere pe data de 25 mai, între timp fabrica urmând să treacă printr-un program intens de dezinfecţie.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, căau fost confirmate 198 de noi cazuri de coronavirus în România. Astfel, numărul total al infectărilor a ajuns la 17.585. Sunt 10.581 persoane vindecate, dar și 203 încă internate la Terapie Intensivă. 9.800 de români sunt în carantină instituționalizată, iar alți aproape 40.000 în izolare la domiciliu. Bilanțul deceselor provocate de epidemie a ajuns la 1.151. În Diaspora, 3.026 de conaționali au fost depistați pozitiv, iar 105 au murit din cauza infecției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`