Nou studiu despre COVID-19: Cât de sigură este întoarcerea elevilor la școală

Nou studiu despre COVID-19: Cât de sigură este întoarcerea elevilor la școală

Multe state europene și-au asumat redeschiderea școlilor, chiar dacă pandemia de COVID-19 nu a trecut încă. În acest condiții nu puțini sunt cei care se întreabă cât de sigură este revenirea elevilor în clase. În Danemarca, școlile au fost deschise iar elevii încearcă să se adapteze cu noile reguli care descriu o nouă normalitate. Elevii din diferite clase li se oferă o intrare separată, după care urmează un sistem unidirecționat spre și dinspre sălile de clasă, astfel încât să nu treacă unii pe lângă alții pe scări și pe coridoare.

Odată ajuns în clasă, fiecare copil are un birou dublu pentru ei înșiși, fapt ce asigură o distanță de doi metri unul de celălalt. În ceea ce privește perioadele de pauză, profesorii din Danemarca trebuie să devină ofițeri de poliție când vine vorba de menținerea regulilor de doi metri, scrie Euronews.

Belgia se alătură și ea, începând de joi multor altor state care au redeschis sau intenționează să redeschidă școlile primare și secundare – cu aceste condiții stricte, desigur. Dar, în alte țări, revenirea elevilor în clase este un subiect controversat, mai ales în Franța și Anglia.

Profesorii din aceste state sunt îngrijorați că elevii se vor infecta și vor ajuta la răspândirea noului coronavirus în rândul altor elevi elevi și, în final, membrilor familiei. De asemenea, aceștia susțin că este imposibil să se păstreze distanța socială în rândul copiiilor mai mici astfel încât aceasta să fie una sigură

Ce spun studiile despre revenirea elevilor la școală în plină pandemie de COVID-19

Un document al Centrului Național de Cercetare și Supraveghere a Imunizării, care s-a concentrat pe cazurile de COVID-19 din școlile din Țara Galilor, spune că „elevii nu sunt principalii factori ai răspândirii COVID-19 în școli sau în comunitate”. Grupul a declarat că rezultatele sale sunt în conformitate cu alte studii care au ilustrat o răspândire limitată în rândul copiilor și de la copii la adulți. La fel ca în cazul informațiilor generale despre noul coronavirus, există și în această privință cantități din ce în ce mai mari de date și dovezi, dar până în prezent nu există răspunsuri concludente.

Din această cazuză nu toate țările permit elevilor să se întoarcă la clase. Italia, de exemplu, a spus că elevii nu vor mai reveni la școală decât în ​​septembrie.

Însă, există riscuri și pagube cauzate de amânarea redeschiderii școlilor. Dacă unitățile școlare sunt închise și îngrijirea copiilor limitată, mulți părinți pur și simplu nu pot merge la muncă. Un studiu din 2009 care modelează efectele închiderii tuturor școlilor și centrelor oficiale de îngrijire de zi pentru o lună de zile a pus costul la 0,1-0,3% din PIB. Închiderea prelungită nu va ajuta la recuperare.

Când se vor întoarce elevii din România la școală

În România elevii se vor întoarce la școală abia la toamnă, asta dacă pandemia de COVID-19 o va permite. Doar cei din anii terminali care urmează să susțină examenul de capacitate și bacalaureatul vor avea posibilitatea să asiste la cursuri de pregătire în luna iunie.Pentru aceștia regulile sunt însă foarte stricte.

Ministrul Educației,Monica Anisie, a anunțat că vor existaore de pregătire pentru elevi, înaintea celor două examene. Pentru acestea regulile de acces vor fi similare cu ele ale accesului la probele scrise, iar timpul petrecut în clase de către elevi va fi de 50 de minute, urmate d ecâte o pauză de 10 minute, în care este recomandat ca adolescenții să nu socilalizeze cu alte grupuri.

Anul acesta elevii din clasele a VII-a și a XII-a vor susține examenele în luna iunie, Evaluarea Națională având loc la data de 15 iunie, examenul de Bacalaureat la data de 22 iunie, așa cum a explicat ministrul Educației,Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:18 - Nicușor Dan a spus cine poate vota la referendum: “Cei care au buletin de București sau viză de flotant, indiferent de când s-a luat viza”. Tot ce trebuie să știe cei care vor alege să voteze la cele 3 întrebări (VIDEO)
20:04 - Dani Oțil, surprinză romantică pentru Gabriela Prisăcariu, cu ocazia aniversării ei. Gestul prezentatorului i-a uimit pe fani
19:38 - Nicușor Dan: Nu se fac mari investiții în București pentru că banii sunt distribuiți prost. Primăriile de sector primesc de 3 ori mai mulți bani decât noi, deși noi avem mai multe atribuții decât ei. Așa se duc banii pe tot felul de prostii (VIDEO)
19:36 - Nicușor Dan: Este un grad uriaș de ilegalitate la sectoarele din București în ceea ce privește emiterea autorizațiilor. Asta e calea cea mai simplă de a reveni în legalitate (VIDEO)
19:24 - Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara, transportați la spital. Cei mici au acuzat stări de rău
19:03 - Gheorghe Falcă: Cred că acest parteneriat al PNL-ului cu administrațiile locale poate să dinamizeze viața din România în momentele grele prin care vom trece în 2025 (VIDEO)
18:58 - Ciprian Ciucu, despre referendumul inițiat de Nicușor Dan: E important deoarece poate da tonul pentru o reformă administrativă a Capitalei. La întrebarea despre buget e puțin neclar (VIDEO)
18:53 - Bărbat din Alba, încarcerat după ce un copac a căzut pe mașina în care se afla. Victima a suferit multiple traumatisme
18:27 - Ciprian Ciucu, despre planurile PNL-ului după alegeri: Să facem o alianță cu forțe de dreapta. Ne-am dori refacerea guvernării așa cum a fost în 2020, dar mult mai matură (VIDEO)
18:15 - Ciucu: Există posibilitatea ca PSD să facă alianță cu AUR / Mă aștept ca PSD să tragă pentru Simion, să-l ducă în turul 2. Avem informații că sunt anumite județe care au primit această sarcină (VIDEO)