Bac 2020. Cum vor susține examenele de Bacalaureat elevii carantinați sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Bac 2020. Cum vor susține examenele de Bacalaureat elevii carantinați sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Examenul de Bacalaureat 2020 va fi susținut inclusiv de către elevii diagnosticaţi cu Covid-19 sau de către elevii aflați în carantină din cauză că au intrat în contact cu pacienți infectați cu noul coronavirus. Având în vedere că metodologia prevede oricum faptul că elevii internați în spital pot susține în condiții speciale examenele naționale, cei infectații cu COVID-19 vor avea la rândul lor această posibilitate, cu măsuri de siguranţă. În acest caz elevii infectați cu noul coronavirus vor susține examenul în spital.

Cum se va organiza examenul de bacalaureat pentru elevii infectați cu COVID-19 sau aflați în carantină

Într-un Ordin al ministrului Educației, Monica Anisie, este descrisă pe larg procedura aplicată pentru elevii infectați cu COVID-19 sau care se află în izolare care vor susține examenele naționale, inclusiv examenul de Bacalaureat.

Pentru elevii care solicită şi primesc în cazuri justificate aprobarea Comisiei Naţionale de susţinere a probelor scrise cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă / probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIIII-a în anul şcolar 2019 – 2020.

DSP-urile și administrațiile sunt obligate să trimită inspectoratelor școlare, cu cel puțin 24 de ore înainte de examene, lista cu persoanele de pe listele respective care sunt suspecte sau confirmate cu coronavirus sau care sunt în carantină sau izolare la domiciliu.

Calendarul examenului de Bacalaureat

Elevii vor susține examenul de Bacalaureat în condiții de protecție sanitară sporită. Potrivit metodologiei, elevii care anul acesta vor da examenul maturității trebuie să știe că înscrierile pentru sesiunea de vară a Bacalaureatului 2020 se vor desfășura între 9 – 12 iunie 2020.

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațional

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

În funcție de profilul urmat la liceu, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii pentru examen: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`