Premierul Orban, după ce președintele Iohannis a fost amendat de CNCD: O majoritate formată din PSD și UDMR a luat o decizie fără legătură cu legea sau cu regimul de sancțiuni pentru discriminare (VIDEO)

Premierul Orban, după ce președintele Iohannis a fost amendat de CNCD: O majoritate formată din PSD și UDMR a luat o decizie fără legătură cu legea sau cu regimul de sancțiuni pentru discriminare (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ludovic Orban a reacționat dur, miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. „Așa-zisul CNCD”, prin majoritatea formată din PSD și UDMR, spune premierul, a luat o decizie care „nu are nicio legătură cu legea” și cu regimul de sancțiuni pentru discriminare. Reamintim că șeful statului a fost sancționat pentru mesajul public în care, printre altele, i-a acuzat pe social-democrați că„se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”.

Premierul, reacție dură după amenda primită de președintele Iohannis de la CNCD

„Dați-mi voie să mă refer și la un subiect, să-i spunem, politic. Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a așa-zisului Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării. O majoritate PSD – UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și cu regimul sancționatoriu pentru discriminare. Președintele României este victima unei decizii pur politice, care arată clar că toate instituțiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituției și împotriva legii. Practic, Președintele României a fost sancționat nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancționat pentru că a acționat în spiritul Constituției, apărând un principiu constituțional, principiul integrității, și pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care pentru a-și atrage sprijinul UDMR, a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care, practic, se instituia obligativitatea utilizării limbilor minorităților peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei așa-zisului Ținut Secuiesc”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban acuză PSD că face compromisuri împotriva interesului național, pentru putere

Primul-ministru susține că „toate aceste acțiuni ale PSD au arătat, în ultimii trei ani de zile, că PSD nu apără interesul României, că PSD pentru a rămâne la putere a fost capabil să facă orice compromis împotriva interesului României. Cum altfel ar putea fi calificată cedarea la o presiune, care a fost pusă, în cadrul procedurii de aderare la OECD, în care au acceptat condiții, care au fost puse de un stat, care nu au nicio legătură cu diplomația și care încalcă suveranitatea României, invocând acest pretext că urmăresc îndepărtarea unei eventuale exercitări a dreptului de veto în cursul procesului de aderare la OECD”.

„Nu mai vorbesc de alte și alte înțelegeri departe de ochii publicului, care s-au văzut în declarațiile unor oficiali maghiari, cum a fost, de exemplu, declarația că tot gazul care va fi extras de la Marea Neagră, va fi achiziționat de un stat vecin, ca și cum gazul respectiv ar fi fost o resursă aflată la dispoziția altui stat decât la dispoziția României. Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național al unor reprezentanți ai PSD, care dețin majoritatea și care au călcat în picioare legea și au transformat o instituție a statului român, care trebuie să apere drepturile cetățenilor, într-o instituție aflată la cheremul PSD și care ia decizii în funcție de coloratura politică a celor care se află în structura de conducere a instituției”, a adăugat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie