Bacalaureat 2020. Regulile de distanțare socială pe care elevii trebuie să le respecte pentru a putea susține examenele

Bacalaureat 2020. Regulile de distanțare socială pe care elevii trebuie să le respecte pentru a putea susține examenele
FOTO: Pixabay.com

Examenul de Bacalaureat 2020 va debuta pe data de 22iunie 2020. Pentru susținerea probelor, elevii vor trebui să respecte măsuri speciale, impuse de Guvernul României, în contextul pandemiei de COVID-19.

Toți elevii care vor susține examenul de Bacalaureat vor trebui să poarte mănuși de protecție, să-și igienizeze mâinile cu dezinfectant, să se spele cel puțin 20 de secunde cu apă și săpun pe mâini și să respecte distanța socială. De asemenea, elevilor le va fi luată temperatura la intrarea în instituție, dar vor mai fi luate și alte măsuri speciale, dezvăluite de către Monica Anisie, ministrul Educației.

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea.”, a precizat Monica Anisie la Realitatea Plus.

BAC 2020 | Maxim 10 elevi într-o sală de clasă

În fiecare sală de examen vor fi maxim 10 elevi, poziționați la cel puțin 2 metri distanță unul de celălalt.

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății va elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a declarat Monica Anisie.

Ludovic Orban: „O să luăm toate măsurile posibile”

Și Ludovic Orban a vorbit despre măsurile speciale pe care Guvernul le va lua în vederea minimizării transmiterii COVID-19.
„Eu sunt convins că până la urmă și părinții vor înțelege că există un risc minor. Noi o să luăm toate măsurile posibile, dezinfectarea școlilor, niciun copil nu va intra fără mască, supravegherea copiilor, o să fie un număr mic de elevi în clasă, astfel încât să se poată respecta toate distanțele. Suntem gata să luăm și alte forme de măsuri”, a declarat premierul.

BAC 2020 | Probele orale, scoase din schemă

Probele orale ale examenului de Bacalaureat pe care elevii claselor a XII-a obișnuiau să le susțină au fost anulate.

Guvernul a modificat săptămâna trecută legislația din educație, astfel încât examenele de competențe la probele de Bacalaureat nu se vor mai susține. Ministerul Educației a decis că aceste competențe se vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunța că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online.

Calendar examen de Bacalaureat 2020

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris
Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:
Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-6 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale de la BAC 2020

Urmăriți B1TV.ro și pe
`