Evaluare Națională 2020. Regulile pe care trebuie să le respecte școlile unde se vor susține examene

Evaluare Națională 2020. Regulile pe care trebuie să le respecte școlile unde se vor susține examene

Examenul de evaluare națională 2020 se va susține diferit anul acesta, după cum a explicat chiarministrul Educației, Monica Anisie.Aceasta a anunțat caresunt măsurile pe care reprezentanții școlilor vor fi obligați să le respecte în momentul în careelevii de clasa a VIII-a se vor prezenta la unitățile școlarede care aparținpentru a susține examenul de evaluare națională, în contextul epidemiei de Covid-19.

Evaluare Națională 2020. Ce reguli trebuiesc respectate în timpul examenelor

Condițiile de dezinfectare a claselor și aerisirea sălilor sunt obligatorii, se aratăîntr-un ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

Principalele măsuri care vor mai fi luate în rândul elevilor și profesorilor pentru a se evita îmbolnăvirea cu Covid-19 sunt purtarea unei măști de protecție, igienizarea mâinilor cu dezinfectant, impunerea distanțării sociale, verificarea temperaturii și spălarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea.”, a precizat Monica Anisie la Realitatea Plus.

Conform noilor reguli, nu vor fi mai mult de 10 elevi în clasă și se va păstra o distanță de doi metri între aceștia.

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreunăcu Ministerul Sănătățiiva elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală declasă”, a declarat Monica Anisie.

O altă premieră prevede reguli minimale pentru dotarea și igienizarea grupurilor sanitare din școli.

Evaluare Națională 2020. Lista obiectelor interzise în sălile de examen

Elevii care susțin evaluarea națională 2020 nu au voie în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe și poşete. De asemenea, nu li s eva permite să aibă asupra lor obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte,în afara celor cu care sunt deja îmbrăcați la intrarea în sala de examen.

Evident, mai sunt interzise telefoanele mobile, carți, dicționare sau alte manuale.

Calendarul pentru Evaluarea Naţională 2020

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru susținerea examenului de evaluare națională 2020 în perioada 2 – 5 iunie.

Probele debutează pe 15 iunie, astfel:

Testul la Limba şi literatura română va avea loc în data de 15 iunie, iar cel la matematică în data de 17 iunie.

Pe 18 iunie este programată proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 22 iunie, până la ora 12:00, iar elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în aceeași zi, între orele 14:00 şi 20:00.

Soluționarea contestațiilor va fi făcută în perioada 23-26 iunie, iar rezultate vor putea fi transmise şi prin mijloace electronice, a anunţat ministerul Educaţiei Naţionale.

Notele finale vor fi afişate pe 27 iunie.

În sprijinul elevilor de clasa a VIII-a, Centrul Național de Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației a publicat mai multeseturi de teste de antrenamentpentru Evaluare Națională 2020, precum şibaremul de corectare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie