Probele orale la Bacalaureat 2020 au fost anulate. Cum vor fi notați elevii

Probele orale la Bacalaureat 2020 au fost anulate. Cum vor fi notați elevii

Probele orale ale examenului de Bacalaureat pe care elevii claselor a XII-a obișnuiau să le susțină au fost anulate.

Guvernul a modificat săptămâna trecută legislația din educație, astfel încât examenele de competențela probele de Bacalaureat nu se vor mai susține. Ministerul Educației a decis că aceste competențese vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunța că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online.

Elevii sunt de părere că decizia este una bună

O elevă de clasa a XII-a consideră că decizia anulării probelor orale de la Bacalaureat a fost bună.

„Suflu uşurată că s-au anulat. Nu mai stau cu stres şi pentru ele”, a precizat eleva.Nu mai stau să învăţ şi la limba română, engleză. Pentru toţi a fost o bucurie. Nu aveam timp pentru că mai avem şi admiterea, care este tot în iulie. Probele orale trebuiau să fie tot în iulie, imediat după probele scrise”, a precizat Andreea, o elevă de clasa a XII-a.

Tânăra estede părere că decizia legislativului are o importantă contribuție în ceea ce privește stoparea răspândirii noului virus de tip SARS-CoV-2.

„Trebuia să avem contact cu profesorul, iar aşa e un risc mai mic de infectare cu COVID-19”, a mai spus Andreea.

Cum vor fi evaluați elevii

Probele oralede la bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate obținute la respectivele discipline, în urma unor examene specifice, conform metodologiei elaborate printr-un ordin al ministrului Educaţiei.

„Pentru anul şcolar 2019 – 2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, a informat Ministerul Educației, conform edupedu.ro.

Anul acesta, elevii din anii terminalivor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat începând din 22 iunie. Liceenii vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie, pentru a se putea pregăti pentru examenul de Bacalaureat.

Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă. În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul. Absolut toți elevii din anii terminali vor avea obligația de a purta mască de protecție pe tot parcursul orelor.

Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.

Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise. Rezultatele se vor afișa pe data de 30 iunie, în timp ce contestațiile se vor face între 1 și 6 iulie. Rezultatele finale vor fi anunțate la data de 7 iulie 2020.

A doua sesiune a bacalaureatuluise va ține în luna august, dar înscrierile se vor faceîn decursul lunii iulie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`