Evaluare Națională 2020. Care este programa la Matematică

Evaluare Națională 2020. Care este programa la Matematică

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial noua Programa de examen pentru Evaluarea Națională, pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020, la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică.

Programa de examen la Matematică pentru Evaluarea Națională

Competențele generale ale disciplinei cuprind, în programa de examen, identificarea unor date și relații matematice și corelarea lor, prelucrarea datelor de tip cantitativ, calitativ, structural și contextual în enunțuri matematice, utilizarea algoritmilor și a conceptelor matematice pentru caracterizarea locală sau globală a unei situații concrete, exprimarea caracteristicilor matematice cantitative și calitative ale unei situații concrete și a algoritmilor de prelucrare a acestora, analizarea și interpretarea caracteristicilor matematice ale unei situații problemă, dar și modelarea matematică a unor contexte problematice variate.

Întreaga programă pentru proba de Matematică pentru Evalaurea Națională 2020 poate fi consultată aici.

Evaluarea Națională 2020, calendarul desfășurării probelor

Elevii din clasele a VIII-a urmează să seînscrie la Evaluarea Națională, să susțină examenele astfel:

02 – 05 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională

15 iunie 2020 Limba și literatura română (proba scrisă)

17 iunie 2020 Matematică (proba scrisă)

18 iunie 2020 Limba și Literatura maternă (proba scrisă)

22 iunie 2020, până în ora 14:00 Afișarea rezultatelor

22 iunie (ora 16:00 – 19:00) – 23 iunie (ora 08:00 – 12:00) Depunerea contestațiilor

23 – 26 iunie Soluționarea contestațiilor

27 iunie Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Măsuri speciale pentru elevi

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că în unitățile de învățământ,elevilor le va fi luată temperatura, iar accesul se va realiza doar cu mască de protecție. Mai mult decât atât, la terminarea examenelor adolescenții vor arunca maștile purtate pe durata probelor scrie și vor primi la școală măști de schimb.

La intrare în școli vor fi amplasate covorașe cu dezinfectant iar sălile de clasă vor fi riguros aerisite. Elevii vor respecta măsurile de distanțare socială, iar ieșirea și accesul se vor face pe culoare separate.

Elevii din anii terminali vor putea participa și la ore de pregătire, la școală, în vederea susținerii bacalaureatului și a evaluării naționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`