Coronavirus. Alte 11 decese cauzate de Covid-19. Bilanțul ajunge la 1.137

Coronavirus. Alte 11 decese cauzate de Covid-19. Bilanțul ajunge la 1.137

UPDATE, 20 mai, ora 17:55 //Autoritățile au revenit, miercuri, cu o rectificare din partea Institutului Național de Sănătate Publică. Grupul de Comunicare Strategică a explicat că persoana anunțată la decesul 1136 nu a murit.

Astfel, în realitate, decesul 1136 se referă la un bărbat în vârstă de 78 de ani, din județul Iași. A fost confirmată cu COVID-19 în 20 mai, zi în care și-a găsit și sfârșitul.Comorbidități: HTA, Cardiopatie ischemica, Fibrilatie atriala, Diabet zaharat tip II, Obezitate grd. II

Grupul de Comunicare Strategică anunță, marți seară, decesul a încă 11 români infectați cu noul coronavirus. Potrivit datelor oficiale, persoanele decedate sunt din județele Ilfov, Sibiu, Suceava, Bacău, Teleorman, Brașov, Timiș și București. Astfel, bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 în țara noastră ajunge la 1.137.

Covid-19 l-a răpus și pe medicul Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar

Între persoanele decedate se regăsește și medicul Cătălin Bărbulescu de la Spitalul universitar din București. Acesta a fost infectat cu coronavirus și a pierdut lupta cu boala.

„Colegul nostru, drCatalin Barbulescua incetat din viata aseara. Gandul nostru sa urmareasca permanent de acum acest om bun.Spitalul Universitarde Urgenta sufera azi prima pierdere in aceasta lupta cu vremurile”,a transmis, peFacebook,Spitalul Universitarde Urgență București.

Cine sunt ultimele victime ale coronavirusului în țara noastră

A 1127-a victimă este o femeie de 83 de ani din județul Ilfov. Aceasta a fost confirmată cu Covid-19 în data de 10 mai și a murit opt zile mai târziu.Comorbidități: obezitate,fibrilatie atriala paroxistica, hipertensiune arterială,diabet zaharat, boala renala cronica.

A 1128-a victimă este un bărbat de 86 de ani din județul Sibiu. El a fost confirmat cu virusul chinez în data de 12 mai și a murit la o săptămână distanță.Comorbidități: Boala cardio-vasculara, fibrilatie atriala. hipertensiune arterială gr.III. BPOC,boala Parkinson,boala renala chistica.

A 1129-a victimă este un bărbat de 44 de ani din județul Suceava. Data confirmării cu noul coronavirus este 6 mai, iar autoritățile i-au anunțat decesul în data de 18 mai.Comorbidități: Obezitate morbida, hipertensiune arterială, sindrom de apnee in somn, tiroidita cronică autoimuna.

A 1130-a victimă este un bărbat de 68 de ani din județul Bacău. autoritățile anunță confirmarea acestuia cu noul coronavirus în data de 15 mai, iar decesul a fost înregistrat patru zile mai târziu. Comorbidități: Sindromul Parkinsonian și fibrilatie atriala.

A 1131-a victimă este un bărbat în vârstă de 56 de ani din județul Teleorman. el a fost confirmat cu Covid-19 în data de 11 mai, iar în data de 18 mai a decedat.Comorbidități: hipertensiune arterială,infarct miocardic acut in antecedente.

A 1132-a victimă este o femeie de 64 de ani din județul Brașov. Aceasta a fost confirmată cu coronavirus în data de 14 mai și a murit în data de 18 mai.Comorbidități: AVC cerebelos, diabet zaharat tip II, fibrilatie atriala, boala cardiaca ischemica, insuficienta renala cronică acutizata, sindrom de citoliza.
hepatica

A 1133-a victimă este un bărbat de 41 de ani din județul Brașov. Acesta a fost confirmat cu Covid-19 în data de 30 aprilie și a murit în data de 10 mai.Comorbidități: Leucemie mieloida cronica, trombocitopenie nespecifica și anemie de etiologie mixta.

A 1134-a victimă este o femeie de 66 ani dinjudețul Timiș. A fost confirmată cu coronavirus în data de 6 mai șia decedat în data de 19 mai. Comorbidități: Insuficienta renala cronica in program de hemodializa și hipertensiune arterială.

A 1135-a victimă este un bărbatde65 ani dinmunicipiul București. Este borba despre mediculCătălin Bărbulescu de la Spitalul universitar din Capitală. El a fost diagnisticat cu Covid-19 în 15 aprilie și a decedat în data de 18 mai. Comorbiditati: Tumora cap de pancreas. Diabet zaharat tip II. Hepatita virala C. HTA

A 1136-a victimă este o femeie, 82 ani, municipiul București. Aceasta a fost confirmată ca fiind infectată cu SARS-CoV-2 în data de 9 mai, iar decesul a fost înregistrat în 17 mai. Nu sunt precizate comorbiditățile.

A 1137-a victimă este un bărbat, 63 ani, județ Brașov. El a fost confirmat cu Covid-19 în data de 1- mai și a decedat în ziua de 19 mai. Nici în cazul acestuia nu sunt precizate posibile comorbidități.

Bilanțul de covid-19 a ajuns la 17.191. Sunt 193 de pacienți la ATI, iar peste 10.000 de persoane s-au vindecat

Grupul de Comunicare Strategică anunță, marți, 155 de noi cazuri de coronavirus, descoperite în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul total al epidemiei de Covid-19 în țara noastră ajunge la 17.191. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.166 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1.126 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”
20:18 - Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)