CORONAVIRUS. Studiu: Persoanele care s-au reinfectat cu COVID-19 nu au mai răspândit virusul

CORONAVIRUS. Studiu: Persoanele care s-au reinfectat cu COVID-19 nu au mai răspândit virusul
foto: Pixabay

Cel mai recent studiu al unui cunoscut centru sud-coreean arată că persoanele infectate a doua oară cu Covid-19 nu au mai răspândit virusul. Potrivit specialiștilor epidemiologi, probele de virus colectate de la aceştia nu au putut fi multiplicate în cultură. Acest lucru, arată medicii, înseamnă că pacienţii eliminau particule de virus neinfecţioase sau moarte, scrie Bloomberg.

Pacienții reinfectați cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit infecția

Studiul realizat de centrele sud-coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor pe 285 de persoane arată că persoanele care s-au infectat a doua oară cu COVID-19 nu mai sunt contagioase.

Aceste rezultate recente sunt un semn încurajator pentru regiunile care doresc să se deschidă. Odată ce au aflat aceste lucruri autorităţile medicale din Coreea de Sud nu vor mai considera persoanele contagioase după ce se recuperează.

În urma descoperirilor din Coreea de Sud protocoalele ar putea fi revizuite

De altfel, toate guvernele lumii și-ar putea revizui protocoalele în urma acestor descoperiri. Astfel oamenii ar putea să nu mai fie obligaţi să aibă test negativ înainte de a reveni la serviciu sau la şcoală, după ce şi-au revenit din boală şi şi-au încheiat perioada de izolare.

„În cadrul noilor protocoale, nu sunt necesare teste suplimentare pentru cazurile care au ieșit din izolare”, spunspecialiștii sud-coreeni.

Unii pacienți cu coronavirus au fost testați din nou pozitiv cu Covid-19, chiar și la 82 de zile după prima infectare.Aproape toate cazurile pentru care au fost efectuate analize de sânge au avut anticorpi împotriva virusului, mai transmite sursa citată.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în Coreea de Sud

De la începutul epidemiei, în Coreea de Sud au fost diagnosticate cu Covid-19 puțin peste 11.000 de persoane. Dintre acestea aproape 10.000 s-au vindecat și au fost externate. Autoritățile de la Seul transmit că au fost raportate și 263 de decese din cauza virusului chinez.

Coreea de Sud a relaxat restricțiile la începutul lunii mai

Coreea de Suda înregistrat pe 30 aprilie prima sa zi fără cazuri transmise local de Covid-19 de la mijlocul lunii februarie. Acesta a înregistrat patru cazuri noi, dar toate au fost persoane venite din străinătate, care au fost diagnosticate și izolate la sosire.

Acest lucru a fost privit drept o etapă importantă pentru o țară care a fost cândva printre cele mai mari focare de coronavirus din lume, situație care vine după eforturi semnificative și în mod remarcabil, fără blocarea totală a activității.

Autoritățile de la Seul se așteaptă la un al doilea val al epidemiei de Covid-19

Autoritățile sud-coreene se pregătesc pentru un nou val al epidemiei de SARS-CoV-2. Așteptat, potrivit epidemiologilor, în această toamnă.

În contextul în care specialiștii vorbesc despre un al doilea val al pandemiei,Coreea de Sudpregăteștemăsuri ample de combaterea infecțiilor cuCOVID-19.

Astfel, guvernul de la Seul va înființa 1.000 de clinici pentru tratarea potențialilor pacienți cu coronavirus în următoarele luni, în pregătire pentru un posibil al doilea val al pandemie în toamna şi iarna acestui an, au declarat luni oficialii de la Seul, potrivit Korea Times.

„Mai întâi vor fi deschise cinci sute de clinici din centrele de asistență publică, apoi clinicile private se vor alătura acestora”, a spus Kim Gang-lip, vice-ministrul al Sănătăţii, responsabil cu gestionarea crizei COVID-19, adăugând că numărul e posibil să crească, deoarece se poartă mai multe discuții cu asociațiile medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`