Un preot a stropit cu un pistol umplut cu apă sfințită enoriașii pentru a respecta măsurile de distanțare socială

Un preot a stropit cu un pistol umplut cu apă sfințită enoriașii pentru a respecta măsurile de distanțare socială
sursa Foto: hepta.ro / DPA Images / Jim West

Metodă inovativă a unui preot din Statele Unite ale Americii aplicată de către acesta pentru a-și obliga enoriașii să respecte regulile de distanțare socială. Mai exact, preotul Timothy Pelc s-a înarmat cu un pistol cu apă, dar nu orice apă, ci apă sfințită, și a tras spre credincioși. Imaginile cu acestea au devenit virale în mediul online și au dat naștere la tot felul de glume.

Preotul se teme de modul în care Vaticanul ar putea reacționa

Un preot romano-catolic din zona Detroit și-a stropit cu apă sfințită enoriașii în încercarea de a menține distanța socială în timpul pandemiei de coronavirus. Acesta s-a folosit de un pistol de plastic, pentru copii, pentru a-și duce obiectivul la îndeplinire, potrivit The Guardian.

Fotografiile postate pe rețelele sociale de Biserica Sf. Ambrose arată că preotul Timothy Pelc a fost surprins trăgând cu apă sfințită într-o fereastră a mașinii, de pe treptele bisericii. Acesta purta o mască, un scut pentru față și mănuși de cauciuc, ca măsură de precauție pentru răspândirea coronavirus.

Fotografiile cu preotul de la biserica din Parcul Grosse Pointe au fost realizate de Paște, dar au devenit recent virale și sunt izvor de inspirație pentru cei care creează glume în mediul online, glume care sunt chiar și pe placut preotului.

Preotul Timothy Pelc a declarat pentru publicația BuzzFeed News că este puțin preocupat de modul în care Vaticanul ar putea reacționa atunci când fotografiile cu el în timp ce stropea cu apă sfințită credincioșii au început să circule pe internet. Dar, spune el, „încă nu am auzit nimic”, referindu-se la faptul că nu a primit nicio reacție negativă din partea Vaticanului.

Ideea a fost de a găsi o modalitate de a continua o tradiție și de a binecuvânta coșurile de Paște, în ciuda pandemiei de coronavirus. Una dintre fotografii îl arată pe Timothy Pelc stând în spatele unei mașini cu

În Michigan au decedat aproape 5000 de oameni din cauza coronavirusului

Biserica și comunitățile din jur au luat pandemia în serios, potrivit lui Timothy Pelc. Enoriașii au legat panglici albastre pe copacii de la biserică pentru fiecare persoană care a murit de Covid-19 în Michigan. Acest număr se apropie acum de 5,000.

În Michigan au fost văzuți protestatari înarmați care organizau demonstrații împotriva împotriva măsurilor de ședere la domiciliu impuse de guvernator. Însă, preotul a spus ca aceștia nu reflectă starea de spirit din comunitatea sa.

Acesta a mai declarat pentru buplicația BuzzFeed că speră să poată să reia liturghiile publice începând de duminică, dar a întâmpinat dificultăți în a găsi enoriași să îl ajute să organizeze slujbele în conformitate cu regulile de distanțare socială.

„Oamenii spun că nu vor să iasă din casă încă. Le este încă foarte teamă și nu îi condamn pentru asta”, a mai afirmat preotul Timothy Pelc.

Bilanțul pandemiei de coronavirus la nivel mondial a ajuns la peste 4,8 milioane de infectări și peste 320.000 de decese. Alți aproape 45.000 de oameni din întreaga lume sunt în stare gravă sau critică. De la debutul acestei crize, mai bine de 1,9 milioane de persoane depistate pozitiv s-au și vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”
20:18 - Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)