Epidemia de coronavirus a mai făcut 6 victime în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.126

Epidemia de coronavirus a mai făcut 6 victime în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.126
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE, 19 mai, ora 11.00: Au fost raportate două noi decese provocate de SARS-CoV-2.

Una dintre victime este o femeie de 51 de ani din Hunedoara, depistată pozitiv pe 6 mai și decedată pe 17. Aceasta suferea de obezitate, hipertensiune arterială și insuficiență hepatică. A doua este un bărbat de 78 de ani din Suceava, confirmat pe 3 mai și decedat pe 17. „Comorbidități: Fără”.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Autoritățile au raportat, marți dimineață, decesul a încă patru români infectați cu coronavirus. Cele mai recente victime sunt pacienți din Vrancea, București și Neamț, cu vârste cuprinse între 70 și 87 de ani. Bilanțul epidemiei a ajuns astfel la 1.124 de morți.

Cele mai recente victime ale COVID-19 în România

În județul Vrancea a decedat un bărbat care avea vârsta de 80 de ani. Acesta a fost depistat pozitiv pe 10 mai și a trecut în neființă pe 18 mai. Suferea de hipertensiune arterială, de hepatită cronică și de o boală cardiovasculară.

În Capitală, o femeie în vârstă de 70 de ani a decedat pe 17 mai, zi în care a și fost depistată pozitiv. „Comorbidități: Insuficienta ventriculara stanga. Stenoza aortica. Boala pulmonara cronica”, transmit autoritățile, într-un comunicat.

Ultimele două victime raportate sunt din județul Neamț. Este vorba despre o femeie de 87 de ani, confirmată pe 29 aprilie și decedată pe 18 mai, aceasta suferind de demență senilă, și de un bărbat de 75 de ani, depistat pozitiv pe 4 mai și decedat pe 17, care suferea de hipertensiune arterială.

Ultimele date ale epidemiei de coronavirus în România

Cel mai recent bilanț al crizei COVID-19 în țara noastră indică 17.036 de infectări, din care 9.930 reprezintă pacienți vindecați și aproape 200 cazuri la Terapie Intensivă.

Un număr de 1.124 de persoane depistate pozitiv cu coronavirus, în interiorul granițelor, au decedat.

Peste 12.300 persoane sunt în carantină instituționalizată, iar ale 17.700 sunt în izolare la domiciliu.

Până luni, ora 13.00, la nivel național au fost prelucrate 313.621 de teste.

În Diaspora, 2.920 de conaționali au fost depistați cu coronavirus, 103 au decedat și 22 s-au vindecat.

Luni, 18 mai, a intrat în vigoare legea privind starea de alertă în România. Forțele de ordine pot aplica, astfel,amenziîntre 500 de lei și 15.000 de lei pentru persoanele care nu respectă noile reglementări.

Pe scurt din aceste reglementări:românii pot circula în interiorul localității fără declarație pe proprie răspundere; deplasările între localități se pot face doar cu motive extrem de bine întemeiate; masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun; zborurile și traficul rutier spre și dinspre mai multe țări sunt suspendate; se poate dispune și pe durata stării de alertă măsura carantinării unor zone; persoanele revenite din străinătate trebuie să stea în izolare la domiciliu, indiferent de statul din care revin; se deschid centrele comerciale cu suprafața de până în 15.000 de metri pătrați, se deschid parcurile, nu și locurile de joacă pentru copii.

MinistrulSănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că se pregătește o testare la nivel național, ce ar urma să fie aplicată după data de 1 iunie, pentru a verifica starea imunizării populației.

„În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populația României s-a imunizat și putem previziona și o evoluție ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creștere ușoară, lentă și o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a explicat Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”
20:18 - Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)
20:15 - Trei români se află pe lista Europol a celor mai periculoși infractori. Cine sunt aceștia și ce infracțiuni au comis
20:04 - Meterologii ne avertizează că vom avea parte de o iarnă complet neobişnuită. Câte grade vor fi în sezonul rece