Încă 13 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România a ajuns la un bilanț total de 1120 de decese legate de COVID-19

Încă 13 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România a ajuns la un bilanț total de 1120 de decese legate de COVID-19
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni seară, că încă 13 pacienți infectați cu coronavirus au murit la nivel național, astfel că România a ajuns la un bilanț total de 1120 de decese legate de COVID-19. Ultimele fatalități raportate de autorități se referă la victime care proveneau din județele Gorj, Suceava, Argeș, Bistrița-Năsăud, Galați, Vaslui, Sibiu, respectiv din Capitală.

Încă 13 pacienți cu coronavirus au murit. Bilanțul deceselor legate de COVID-19 a urcat la 1120

Decesul 1108 se referă la un bărbat de 71 de ani, din județul Gorj, care a fost confirmat cu COVID-19 în 16 mai și a murit în 17 mai.Comorbidități: HTA. Diabet zaharat. Insuficienta renala cronica.

O femeie de 82 de ani, din județul Suceava, a devenit victima 1109 din România. Confirmată cu COVID-19 în 15 mai, ea a murit în 17 mai.Comorbidități: Neoplasm gastric operat.

Victima 1110 este o femeie de 87 de ani, din județul Suceava. Data confirmării este 15 mai, în timp ce data decesului este 17 mai.Comorbidități: Patologie cardio-vasculara. Accident vascular cerebral.

Decesul 1111 se referă la o femeie de 56 de ani, din județul Argeș, care a fost depistată cu boala infecțioasă în 1 mai. Ea și-a găsit sfârșitul în 18 mai.Comorbidități: HTA. Diabet zaharat. Obezitate. Neoplasm mamar.

Decesul 1112 vizează o femeie de 83 de ani, din județul Bistrița-Năsăud. Rezultatul pozitiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 a venit în 7 mai, iar victima a murit în 18 mai.Comorbidități: HTA. Fibrilatie atriala.

Victima cu numărul 1113 este o femeie de 72 de ani, din județul Bistrița-Năsăud. Ea a fost confirmată cu boala infecțioasă în 4 mai și a murit după două săptămâni, în 18 mai.Comorbidități: HTA. Accident vascular cerebral. Insuficienta ventriculara stanga.

Decesul 1114 se referă la un bărbat de 81 de ani, din județul Galați. El a fost confirmat cu COVID-19 în 14 mai. Decesul a fost înregistrat în 18 mai.Comorbidități: HTA. Insuficienta cardiaca.

Decesul 1115 implică un bărbat de 90 de ani, din București, care a fost depistat pozitiv cu infecție cu coronavirus în 15 mai. El a murit două zile mai târziu, în 17 mai.Comorbidități: Diabet zaharat. Boala renala cronica. Hemodializa.

Decesul 1116 se referă la un bărbat de 87 de ani, din București. Confirmat cu COVID-19 în 28 aprilie, el a murit în 16 mai.Comorbidități: HTA. Accident vascular cerebral. Dementa mixta.

Victima 1117 este o femeie de 88 de ani, din județul Vaslui. A fost confirmată cu COVID-19 în 9 mai și a murit în 18 mai.Comorbidități: HTA. Insuficienta cardiaca. Accident vascular cerebral.

Decesul 1118 se referă la un bărbat de 85 de ani, din județul Sibiu. El a fost confirmat cu COVID-19 în 13 mai și a murit în 17 mai.Comorbidități: Boala cardiovasculara. Diabet zaharat.

Decesul 1119 vizează un bărbat de 89 de ani, din București. Data confirmării este 9 mai, iar data decesului este 17 mai.Comorbidități: Infarct miocardic in antecedente. Tromboza venoasa periferica.

Decesul 1120 se referă la o femeie de 72 de ani, din Capitală, care a fost confirmatăc cu COVID-19 în 12 mai și a murit în 17 mai.
Comorbidități: HTA. Insuficienta cardiaca. Dializa.

Stare de alertă în România, începând din 15 mai

România a intrat în stare de alertă din 15 mai, iar luni premierul Ludovic Orban a venit în Parlament, la „Ora Guvernului”, unde a dat explicații cu privire la răspunsul guvernamental în fața crizei COVID-19.

„În ceea ce privește restricțiile de activități în domeniul economic, restricțiile care au fost impuse de autorități au fost determinate de riscul la adresa vieții și sănătății oamenilor, iar aceste restricții, spre deosebire de alte țări, au fost restricții limitate. Cea mai mare parte a companiilor din România, a domeniilor de activitate au rămas în funcțiune. Cea mai bună dovadă pentru acest lucru o puteți vedea din date, iar datele arată că pe primul trimestru România a înregistrat cea mai mare creștere economică.De asemenea, veți vedea și din datele de pe trimestrul II, comparativ cu alte țări, că situația economică în România este departe de a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte. Nu am oprit niciun șantier, iar lucrul acesta se vede în structura creșterii economice, pentru că în structura creșterii economice, în timp ce am înregistrat scăderi ale anumitor domenii de activitate, menținerea creșterii economice s-a datorat finanțării construcțiilor, în special construcțiile care sunt finanțate de la buget”, a declarat premierul Ludovic Orban, în fața legiuitorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`