CORONAVIRUS | O prostituată româncă din Germania a obținut ajutor de urgență de 4.500 de euro, în contextul crizei pandemice

CORONAVIRUS | O prostituată româncă din Germania a obținut ajutor de urgență de 4.500 de euro, în contextul crizei pandemice

O prostituată româncă, care presta servicii la un bordel din Germaniaa primit un ajutor social în regim de urgenţă, în contextul epidemiei cauzate de coronavirus, în valoare de 4.500 de euro din partea statului german.

Antonia, o femeie din România care lucrează ca prostituată în Stuttgart, a povestit pentru presa locală că a depus o cerere în vederea obținerii ajutorului de urgenţă, după ce a rămas șomeră din cauza crizei provocate de noul coronavirus.

Cum a ajuns o prostituată să primească ajutor de urgență

Pentru trei luni, Antonia a primit din partea statului german un ajutor social în valoare de 4,500 de euro, potrivit Bild am Sontag, citat dedigi24.ro.

Românca obținea un venit de aproximativ 3,000 de euro pe lună înainte de declanșarea crizei pandemice , potrivit spuselor patroanei bordelului în care Antonia își desfășura activitatea.

Femeia a povestit că familia ei se află în România și că este nevoită să trimită frecvent bani în țară, pentru a le face viața mai ușoară celor dragi.

Dacă înainte reușea să trimită câte în jur de 1.000 de euro lunar acasă, în România, ea a dezvăluit că acum trimite familiei o sumă semnificativ mai mică.

”Pot trimite o parte din bani familiei mele în România”, a declarat femeia pentru publicația Bild am Sontag.

Antonia a dezvăluit faptul că a lucrat timp de 5 ani de zile ca bucătăreasă, pe teritoriul României, înainte de a recurge la prostituție.

Din cauza neajunsurilor, femeia a fost nevoită să o ia pe drumul prostituției, după ce s-a mutat în Germania.

Se estimează că 1,5-2 milioane de oameni din Germania primesc ajutor financiar în contextul pandemiei de coronavirus.

Germania, bordelul Europei

Germania are o legislaţie deosebit de permisivă privind prostituţia.

Încă din anul 2002 există o lege a prostituţiei în Germania, introdusă cu scopul de a apăra drepturile prostituatelor şi de a legaliza serviciile sexuale.

În statul german, bordelurile au nevoie de un permis de funcţionare, iar prostituatele trebuie să fie înregistrate. Germania are în continuare una dintre cele mai permisive legislaţii în ceea ce privește prostituţia, motiv pentru care criticii acestor legi o numesc ”bordelul Europei”.

Directoarea organizaţiei de consiliere Hydra, Simone Wiegratz, care se ocupă de drepturile prostituatelor este de părere că unele femei nu se gândesc prea mult la consecintele unei astfel de decizii, precum practicarea prostituției.

Activista pentru drepturile femeilor care prestează servicii de moravuri ușoare a dezvăluit faptul că unele prostituate chiar nu suferă că practică această meserie.

”Unele fac faţă foarte bine, au un fel de detaşare interioară care le ajută să treacă prin viaţă”, a precizatSimone Wiegratz, reprezentanta organizației de consliere Hydra.

Potrivit presei germane, între 80 şi 90 la sută dintre prostituate vin din alte țări, iar multe dintre acestea lucrează în condiţii greu de imaginat şi sunt adesea victime ale traficului de persoane.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, în Germania au fost înregistrare 173.772 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, dintre care se estimează că 484 dintre cei infectați sunt cetățeni români.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`