Aeroportul Internațional din Viena a înregistrat o scădere a numărului de pasageri cu 98% în contextul crizei COVID-19

Aeroportul Internațional din Viena a înregistrat o scădere a numărului de pasageri cu 98% în contextul crizei COVID-19
foto: Hepta.ro / DPA Images / Steve Parsons

Aeroportul Internațional din Viena (Flughafen Wien AG) înregistrează în prezent o scădere de 98% a numărului de pasageri, în contextul în care angajații au un program redus de muncă pe fondul pandemiei de COVID-19. Prin urmare, aeroportul lansează un program de economii de peste 220 milioane EUR.

Acesta este răspunsul Aeroportului internațional din Viena la criza provocată de COVID-19 în curs de desfășurare, care a dus la reducerea volumului de pasageri cu 98%. Fondurile sunt menite să finanțeze un program extins de protecție a economiilor și a lichidităților, scrie portalul vindobona.org.

Programul de economii cuprinde un volum de peste 220 milioane EUR, care corespunde cu peste 25% din veniturile planificate pentru anul 2020. În plus, personalul are un program de lucru redus.

Încă din luna martie 2020, impactul crizei COVID-19 a fost puternic resimțit pentru Aeroportul Internațional din Viena. Numărul total de pasageri gestionați de Grupul Flughafen Wien a scăzut cu 65,7% față de anul trecut, la 984.262 călători . Asta după ce, din ianuarie până în martie 2020, volumul pasagerilor pe aeroport a scăzut cu 18,8% până la 4,9 milioane de călători, scrieairport-business.com.

Numărul total de pasageri de pe aeroportul din Viena care zboară către destinații din statele occidentale a scăzut cu 67,5% în martie, în timp ce traficul de pasageri către Europa de Est a scăzut cu 61,3%. Numărul pasagerilor care călătoresc spre destinații din America de Nord și Africa a scăzut, de asemenea, cu 64,6%, respectiv 55,3%. În Orientul Mijlociu, numărul pasagerilor a scăzut cu 71,7%.

Cum schimbă pandemia de COVID-19 desfășurarea zborurilor

Pandemia de coronavirus, care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019 a lovit puternic în domeniul transportul aerian, majoritatea zborurilor fiind anulate din cauza regulilor privind distanțarea socială. Pe de altă parte, ridicarea restricțiilor privind circulația persoanelor ar urma să lase la rândul ei consecințe semnificative.

Impunerea măsurilor de distanțare socială în aeronave ar schimba fundamental economia aviației, deoarece factorul de încărcare se va reduce la maxim 62%, care este cu mult sub cel al limitei de profitabilitatea industriei, respectiv de 77%.

Cu mai puține locuri de vândut, costurile unitare ar crește brusc. Față de 2019, tarifele aeriene ar trebui să crească între 43% și 54% în funcție de regiune.

Multe state memebre ale UE susțin suspendarea legii care restituie banii pasagerii

Amintim faptul că Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene cer autorităților de la Bruxellessă suspende temporar o lege europeană care acordă restituiri pentru zborurile anulate.

Douăsprezece guverne au solicitat Comisiei Europene să suspende normele care obligă companiile aeriene să ofere rambursări complete și să le ofere în loc vouchere pentru călătoriile viitoare. Franța și Olanda conduc această acțiune, care a avut loc miercuri în cadrul unei întâlniri a miniștrilor europeni ai transporturilor.

Majoritatea statelor UE sunt acum în spatele acestei măsuri, a declarat un diplomat UE postului Euronews miercuri seara, declarând că Germania, Spania, România și Estonia au susținut inițiativa propusă de cele 12 state membre UE, că există o majoritate, dar că „mingea .se află acum în Curtea comisarului Valean”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`