IGPF: Doar 16.164 de români au intrat în țară sâmbătă, în timp ce 15.579 au părăsit România

IGPF: Doar 16.164 de români au intrat în țară sâmbătă, în timp ce 15.579 au părăsit România
Sursa Foto: Politiadefrontiera.ro

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a transmis un comunicat cu privirea la informațiile potrivit cărora peste 30.000 de persoane s-au reîntors în România în data de 16 mai2020.

Potrivit lămurilor aduse,sâmbătă, au trecut granița31.743 persoane, dintre care doar 16.164 au intrat în țară, restul de 15.579 fiind persoane care au ieșit din România.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată sâmbătă de 21.142 persoane, dintre care 10.909 au intrat în țarăși 10.233 au ieșit din România.

Aproape 8000 de persoane au fost trimise în izolare la domiciliu

În urma verificărilorfăcutecu sprijinul DSP, măsura de izolare la domiciliu s-a aplicat pentru 7.999 de persoane(1, 3.810de la Nădlac, 2.967de la Nadlac 2 ,954de la Borş , 148de la Petea, 62de la Vărşand, 34de la Urziceni, 24de la Cenad), se mai precizează în comunicat.

S-au luat măsuri defluidizare a traficului și de respectare a distanțării sociale

În sprijinul degajării maselor de oameni s-au luat și măsuri pentru fluidizarea traficului, printre care:îndrumarea oamenilor către toatepunctele de intrare în țară, suplimentareapersonaluluimedicale la Punctele de Trecere a Frontierei, suplimentarea punctelor de control în care se efectuează verificările, și suplimentarea personalului cu dispozitive mobile de control,

Mai mult, echipe de jandarmii au vegheat la respetarea măsurilorde distanțareîntre persoanele care aștepatau să fie controlate

Mai multe efectivelor de poliție și SMURDau fost prezente în zona de frontierăpentru menținerea ordinii publice și pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar oamenii care așteptau la cozi au primit măști de protecție și apă, a transmis IGPF.

Oamenii au început să ia cu asalt Punctele de Trecere a Frontierei, odată cu trecerea României la starea de alertă

În acesată perioadă, majoritatea celor care doresc să treacă granița sunt nevoiți să o facă pe căi terestre, pentru că cele mai multe zboruri sunt anulate, din cauza pandemiei. Sâmbătă după-amiază, după instituireastării de alertă pe teritoriul României, situația a devenit tensionată în Vama Nădlac, acolo unde s-au format cozi imense la intarea în țară. Peste 16.000 de români au așteptat la punctul de trecere a frontierei pentru a intra în România, iar timpul de așteptare la graniță a depășit în unele situații chiar și cinci ore. Câteva sute de persoane au început să protesteze după ce au stat ore în șir la coadă, iar, la un moment dat s-au îmbrâncit cu jandarmii. Ulterior, autoritățile au luat decizia de a deschide și Vama Nădlac II – Autostradă pentru autoturisme

Odată cu ieșirea din starea de urgență, carantina instituționalizată nu mai este obligatorie pentru cei care se întorc în țară din state grav afectate de pandemia de coronavirus.

Alexandra Popescu, purtătorulde cuvânt al Poliției de Frontieră,a declaratsâmbătăcă la punctul de trecere a frontierei Nădlac, coada la intare în țară se întinde pe aproximativ șapte kilometri, iar timpii de așteptare se prelungesc în condițiile în care persoanele trebuie să treacă prin procedurile de verificare a stării de sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`