CORONAVIRUS | Peste 4,7 milioane de cazuri de contaminare la nivel mondial și peste 1,8 milioane de persoane vindecate. Cum evoluează pandemia. LIVE UPDATE

CORONAVIRUS | Peste 4,7 milioane de cazuri de contaminare la nivel mondial și peste 1,8 milioane de persoane vindecate. Cum evoluează pandemia. LIVE UPDATE
Foto: pixabay.com

Pandemia de cronavirus afectează, în acest moment, 213 state și teritorii de pe Glob. De la debutul crizei sanitare și până acum, peste 4,7 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar, dintre acestea, aproape 45.000 de pacienți se află în stare gravă, conform datelor publicate de worldometers.info. De la începutulpandemiei, peste 313.000 de oameni, diagnostcați cu COVID-19, au decedat. În același timp, peste 1,8 milioane de persoane au învins infecția cu temutul virus și au fost declarate vindecate.

Cele mai multe cazuri de contaminare, dar și cele mai multe decese au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii. Aici, peste 1,5 milioane de oameni au fost infectați, iat peste 16.000 dintre aceștia sunt în stare critică. Bilanțul deceselor, în SUA, a depășit 90.000. În același timp, aproape 340.000 de americani s-au vindecat. În Statele Unite au fost efectuate, până în prezent, aproape 12 milioane de testări.

Rusia a devenit a doua cea mai afectată țară din lume din punctul de vedere al numărului de îmbolnăviri. Potrivit sursei citate, aproape 282.000 de persoane au fost testate pozitiv până acum, iar bilanțul victimelor depășește 2.600. Totodată, peste 67.000 de persoane au fost declarate vindecate.

A doua cea mai afectată țară ca număr al deceselor pacienților cu COVID-19 este Regatul Unit, acolo unde peste 34.000 de persoane contaminate au decedat. Pe teritoriul britanic numărul persoanelor infectatea depășit 240.000.

În România, numărul îmbolnăvirilor se apropie de 17.000 de cazuri, în timp ce bilanțul deceselor a depășit 1.090. În același timp, aproape 10.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

Evoluția pandemiei deCOVID-19. LIVE UPDATE

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –România a intrat, din15 mai, în stare de alertă și a început, totodată, prima etapă a relaxării măsurilor restrictive impuse de autorități în contextul pandemiei decoronavirus. Una dintre restricțiile ridicate vizeaază cabinetele stomatologice. Astfel, acestea au fostredeschiseîncepând din 15 mai, dar cu respectarea unor reguli foarte clare de igienă, care sunt prevăzute într-unordinal Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial.

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –Ministerul Culturiia stabilitmăsurilenecesare pentru prevenirea răspândiriinoului coronavirusîn instituțiilede cultură și ale operatorilor economici cu obiect de activitate în domeniul cultural,în contextulridicării graduale a restricțiilorimpuse prin ordonanțe de urgență.

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –România a depășit pragul de 1.100 de decese în rândul pacienților infectați cu noulcoronavirus.

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au semnat unordin comunpentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, în perioadastării de alertă, pe fondul pandemiei decoronavirus.

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –Ministerul Educației și Cercetării a emis un ordin prin care stabilește noi măsuri de organizarea activității didacticeîn periodaurmătoare pentru a prevenideclanșarea unui nou focar de coronavirus.

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –Măsuri de siguranță împotriva răspândirii nouluicoronavirusîn mijoacele rutiere de transport în comun au fost stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Transporturilor şi Sănătăţii, în contextual trecerii, pe 15 mai, de la starea de urgență la starea de alertă și al relaxării măsurilor.

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –La nici 48 de ore de la ieșirea din starea de urgență, românii par să fi uitat de existențaCOVID-19. Sute de persoane au fost filmate sâmbătă seară în parcul Herăstrău din Capitală în timp ce stau la terase, dansează și se comportă ca și cum nu există nicio regulă de distanțare socială. Imaginile au ajuns și la oficialii din Primăria Capitalei, carea suspendat autorizaţiile de funcţionare în cazul teraselor administrate de două societăţi comerciale

UPDATE, 17 mai, ora 16.40 –Grupul de Comunicare Strategică anunță că până duminică, la ora 13.00, au fost confirmate 16.871 de cazuri de infectare cu noulcoronavirus, cu 167 mai multe față de raportarea transmisă sâmbătă, la aceeași oră. 205 pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă.Bilanțul victimelor, în România, a ajuns la 1104. Totodată, de la debutul pandemiei 9.890 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`