CORONAVIRUS | Marcel Vela: ”Virusul încă nu a fost învins! Am ajuns la 16.797 de persoane infectate”

CORONAVIRUS | Marcel Vela: ”Virusul încă nu a fost învins! Am ajuns la 16.797 de persoane infectate”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela le-a transmis oamenilor care se adună în grupuri mari, deşi acest lucru este interzis şi nerecomandat de către epidemiologi, pe pagina sa de Facebook, că noul coronavirus nu a fost încă învins și a precizat că sâmbătă, la ora 20, 16.797 de persoane erau testate pozitiv, cu 268 în plus faţă de ziua anterioară.

Oficialul a spus că transmite trei mesaje pentru cei care ignoră măsurile de protecție și se adună în grupuri mari, menționând că face acest lucru ”în numele tuturor celor care am îndurat și respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea și diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătății celor dragi”.

Astfel, Marcel Vela îndeamnă oamenii să nu arunce pe geam efortul lor și al tuturor cetățenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovați, din cauza greșelilor din următoarele zile.

”În cazul în care, din păcate, cineva din aceste grupuri este sau devine pozitiv în următoarea săptămână, conform anchetei epidemiologice, toți cei care ați intrat în contact cu el veți ramâne izolați la domiciliu încă 14 zile, în loc să vă bucurați cu adevărat de măsurile de relaxare din această perioadă”, spune ministrul.

Acesta mai îndeamnă oamenii să își folosească energia doar pentru a face lucruri frumoase și astfel își vor proteja sănătatea dumneavoastră, dar și pe a celor din jur.

Vela le-a reamintit românilor ce reguli trebuie să respecte în perioada stării de alertă pentru a evita răspândirea Covid-19

Ministrul de Interne le-a reamintit românilor, în mesajul său, ce măsuri de protecție trebuie să respecte în perioada stării de alertă pentru a evita răspândirea Covid-19, precizând că trebuie respectată distanțarea socială, dar și măsurile de igienă.

Acesta a menționat că nu trebuie uitată purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

”Nu uităm să ne spălăm des pe mâini, avem grijă ce suprafețe atingem și nu ducem mâna la față (nas, ochi sau gură) dacă nu avem mâinile igienizate”, a spus el.

Oficialul a mai declarat că la fel ”ca voi toți, îmi doresc să înregistrăm peste două săptămani rezultate și mai bune pentru a putea fi optimiști și a creiona următoarea variantă de relaxare a măsurilor anti-Covid”.

Marcel Vela, nou bilanț în cazul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirus

Ministrul Afacerilor Interne a afirmat că, sâmbătă seară, la ora 20:00, în România erau 16.797 de persoane infectate, cu 268 în plus față de ziua de vineri, și a reamintit că în ultimele 24 de ore, au decedat încă 24 de persoane, ”ajungând astfel la 1094 de tragedii suferite de compatrioții noștri din toate județele țării”.

Astfel, față de raportarea zilnică făcută de Grupul de Comunicare Strategică, de la ora 13, când erau 16.700 oameni infectați, până la ora 20, au mai fost diagnosticați cu SARS-CoV-2 alte 97 de persoane.

Reamintim că, potrivit raportului trimis, de la debutul crizei sanitare și până în prezent, 9.574 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, de la deputul epidemiei, în România au fost prelucrate 303.734 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`