CORONAVIRUS | Hotelurile din Turcia pregătesc deschiderea sezonului estival. Totul se desfășoară sub reguli stricte

CORONAVIRUS | Hotelurile din Turcia pregătesc deschiderea sezonului estival. Totul se desfășoară sub reguli stricte

Pandemia de coronavirus a afectat masiv economiile țărilor, inclusiv sectorul turistic, domeniu esențial pentru multe națiuni.

Turcia este una dintre țările dependente de activitatea turistică, pregătind o relansare economică în acest sens, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Anul trecut, această industrie a generat venituri de 34,5 miliarde de dolari.

Planul pentru reluarea turismului a fost pus pe picioare după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează sfârşitul Ramadanului pentru credincioşii musulmani.

Hotelurile din Antalya au început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020

Unitățile vor putea primi turiști doar dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, după cum a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Aceste criterii includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor, dar şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Mai mult, Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a declarat că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în Turcia.

Turcia a relaxat o parte dintre restricțiile impuse de starea de urgență de luni, 11 mai. Magazinele, mall-urile şi frizeriile şi-au reluat activitatea,, după o pauză de aproape două luni.

Guvernul de la Ankara vizează revenirea ţării la „noua normalitate”, până în luna iulie.

Grecia redeschide peste 500 de plaje

În aceeași reîncercare de relansare a turismului, în acest weekend, Grecia va redeschide 515 plaje, un test crucial pentru această țară, în lupta pentru a începe sezonul turistic. La fel, totul se va desfășura sub incidența unor reguli bine stabilite.

Astfel, vor fi interzise sporturile și jocurile, precum și alcoolul și muzica, conformThe Guardian.

Totodată, se va limita prezența oamenilor, până la 40 de persoane pe 1000 de metri pătrați, iar umbrelele vor trebui amplasate la cel puțin patru metri distanță unele de celelale. În plus, la restaurantele de pe plajă nu va putea fi servită decât mâncare la pachet.

„Continuăm ridicarea treptată a restricțiilor, deoarece virusul este aici și încă circulă printre noi”, a avertizat viceministrul protecției cetățenilor, Nikos Hardalias.

Se așteaptă ca temperaturile să se apropie de 40 de grade Celsius în acest weekend, un nivel record pentru această perioadă a anului, iar purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a descris acest pas drept „un test semnificativ care trebuie trecut cu succes”.

Turismul reprezintă 25% din PIB-ul Greciei și oferă unul din cinci locuri de muncă.

România ar putea avea culoar special pentru vacanțe în Europa

Ministrul Sănătății a precizat că românii ar putea avea concedii în a doua parte a verii, însă doar dacă acestea se vor putea desfășura în condiții de siguranță.

„Punem pe primul plan sănătatea românilor. Am spus că nu trebuie să ieșim de Sărbătorile Pascale și de 1 mai, tocmai pentru a avea anul viitor aceste sărbători împreună cu toată lumea și în alte condiții. Avem un moment pe care trebuie să-l gestionăm. Încă nu am trecut de vârful pandemiei în România. Vom avea concedii poate spre a doua jumătate a lunii iunie-iulie, dar nu avansăm un termen până nu vedem evaluările de la zi la zi și după cele 14 zile ale fiecărei perioade de relaxare”, a precizat Nelu Tătaru.

Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a precizat locurile unde ne putem face vacanțele în vara anului 2020, după pandemie, printre acestea numărându-se Grecia, Croația, Muntenegru și Bulgaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`